Hamarosan kész az új családsegítő

Akt.:
Hamarosan kész az új családsegítő
© Fotó: Vass Attila
Debrecen – Végéhez közeledik a Debreceni Családsegítő és Gyermekjóléti Központ építése a Nádor utcán, az egykori ifjúsági park területén. Az új komplexum a Mester utcai székhelyet és a Böszörményi úti telephelyet váltja ki.

Az 500 millió forint támogatással megvalósuló létesítmény a tervek szerint 52 személynek nyújt ellátási helyet a szakmai feladataihoz. Lesz benne tanácsadói, kapcsolattartó és ügyfélfogadó iroda és tágas, galériás váró is. A gyermekek számára prevenciós játszószoba és négy foglalkoztató épül.

A foglalkoztatók összenyithatók lesznek, s ezáltal egy olyan összefüggő nagy tér alakul ki, ami alkalmas prevenciós, családi és egyéb rendezvények lebonyolítására. Az épület meg fog felelni a teljes körű, komplex akadálymentesítés követelményeinek is.

csaladsegito2Fotó: Vass Attila

A központ körül pedig rendezett kertet hoznak létre padokkal, és két udvari gyermekjátszó elem is készül. A terület gépkocsiparkolót és fedett kerékpártárolót is kap.

A családsegítő központ épülete egy 4187 négyzetméteres építési területen, a park területétől elkerítetten valósul meg. Közúton a Thomas Mann utca felől közelíthető meg majd. Ottjártunkkor azt is tapasztalhattuk, hogy a kivitelező már elbontotta a volt ifjúsági park területén a szabadtéri színpadot, lelátót és kiszolgáló épületet.

Az eredeti tervek szerint az építési telken kívül eső zöldterületek rendezését az önkormányzat a későbbiekben más forrásból kívánja megvalósítani. Fákat a parkban nem vágat ki az önkormányzat.

VA


Debrecen – Jó ütemben halad a Debreceni Családsegítő és Gyermekjóléti Központ építése a Nádor utcán, az egykori ifjúsági park területén, ahol az új (még 2018-ban átadandó) komplexum a Mester utca 1. alatti székhelyet és a Böszörményi út 68. alatti telephelyet váltja majd ki. Ezáltal összesen 52 s...

Letették a debreceni Család- és Gyermekjóléti Központ alapkövét
Debrecen - Két családsegítő egységet vonnak majd össze az új kialakítású épületbe. Letették az alapkövét kedden az új debreceni Család- és Gyermekjóléti Központnak; a 600 millió forint értékű beruházás eredményeként egy épületbe költözik majd az intézmény két, jelenleg a Mester utca 1., illetve...