Hamarosan a mozikban is láthatjuk!

Hamarosan a mozikban is láthatjuk!
Nézze meg milyen filmeket tartogatnak a forgalmazók februárra! Tudja meg miért érdemes elzarándokolni a vetítőtermek sötétjébe!

Február 4-én két filmet mutatnak be a magyar mozikban, Michael Moore legújabb társadalomkritikája a Kapitalizmus: Szeretem!, illetve egy musical a Kilenc.

Az előbbi semmi meglepetést nem fog okozni Moore ismerőinek, maximum annyiban, hogy most nem aprózza el a dolgot, s úgy ahogy van neki megy az egésznek. A Kilenc viszont egyenlőre rejtély, a nagyon impozáns színészi gárdához (Daniel Day-Lewis, Penélope Cruz, Nicole Kidman, Sophia Loren) szörnyű kritikák párosulnak, de majd kiderül, egy próbát biztosan megérdemel (s Cruz kisasszony egyébként is Oscar várományos).

Egy héttel később némi horror lesz terítéken, ott van rögtön az Áruló szív mely azonos című Poe novella alapján forgott, illetve a Farkasember, amely egy jó 70 éves film remakeje. Ezek közül inkább az utóbbit javasoljuk megtekinteni. Két film az akkor már a díjátadón is túl lévő filmszemléről is a mozikba kerül, egy Jancsó, mely Mátyás király uralkodásának második felét veszi gorcső alá (igaz Pepe és Kapa nélkül, de reméljük azért nem annyira más vonalon), illetve Dyga Zsombor filmje, mellyel kapcsolatban leginkább Tompos Kátyára hívnánk fel a figyelmet.

18-ával megkezdődik a művész hét, hiszen olyan alkotók, mint Amenábar,Haneke, Makk Károly is debütál legújabb filmjével a mozikban, de a könnyedebb vizeken evezőknek is akad egy alkotás George Cloony-val az Egek ura, melyről csak jót hallottunk eddig. S persze az Oscar talán egyik legnagyobb esélyeséről sem feledkeztünk meg, A bombák földjén is 18-tól tekinthető meg a multiplexekben.

Február utolsó hetében egy posztapokaliptikus víziót, egy sztárparádét, s Drew Barrymore első rendezését tekintheti meg, aki akarja. Ezek köttül a Denzel Washington főszereplésével készített Éli könyvét ajánljuk megtekintésre, hiszen az előzetes alapján nem csupán gyönyörű képi világban, s kellő akcióban részesülhetünk, hanem némi mögöttes tartalmat is becsempésztek az alkotásba.