Hamar meglett a biciklitolvaj

Hamar meglett a biciklitolvaj
Hamar meglett a biciklitolvaj - © Fotó: police.hu
Debrecen – Bíróság elé állítást javasolnak a debreceni rendőrök egy kerékpártolvajjal szemben.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság egy 33 éves férfival szemben. A nyomozás adatai szerint 2014. július 3-án 1 óra 40 perckor egy férfi, arról tett bejelentést, hogy Debrecenben, a Kishegyesi úton található áruház elől ellopták a kerékpárját.

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. Az egyenruhások az ismeretlen tettes felkutatása és azonosítása érdekében leellenőrizték a környező utcákat, amikor a hazafelé tartó sértett telefonon értesítette őket, hogy a Hatvan utcán látott egy férfit, aki az ő biciklijével közlekedik.

A járőrök a bejelentést követően a Kossuth téren elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a tolvajt, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki. N. Gyula a rendőröknek elismerte a bűncselekmény elkövetését. A terhelttől lefoglalt kétkerekűt a nyomozóhatóság még aznap visszaadta a tulajdonosnak. A rendőrök a helyi lakossal szemben befejezték a nyomozást és a keletkezett iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal megküldték az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –