Hamar letört a bika szarva: egy éjszaka alatt elcsípték a hadházi tolvajpárost

Akt.:
Hamar letört a bika szarva: egy éjszaka alatt elcsípték a hadházi tolvajpárost
© Fotó: police.hu
Debrecen – A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a két hajdúhadházi férfival szemben, akik a megalapozott gyanú szerint eltulajdonítottak két kerékpárt Debrecenben.

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 31 éves B. Gyula és a 38 éves B. Ferenc ellen. A nyomozás adatai szerint a két férfi 2015. november 3-án éjfél előtt Debrecenben eltulajdonított két kerékpárt. Az egyiket a Péterfia utcában kötötték el egy épület elől, a másikat pedig egy villanyoszlophoz lakatolva találták a Petőfi téren, onnan sikerült meglovasítaniuk.

A gyanúsítottakra egy biztonsági őr figyelt fel 2015. november 4-én 4 óra körül, mert gyanús lett neki a két férfi, akik a Nagyállomáson az értékes kerékpárokkal várták a vonatot.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A körzeti megbízottak a helyszínen igazoltatták a hajdúhadházi lakosokat, akik nem tudtak elszámolni a kerékpárok származásával kapcsolatban és többször ellentmondásba keveredtek egymással.

A rendőrök B. Gyulát és B. Ferencet előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A két férfi beismerő vallomást tett. A rendőrök a kerékpárokat lefoglalták, amelyek közül az egyiket visszaadtak a sértettnek. A nyomozók kérik a képen látható másik bicikli tulajdonosát, hogy a kerékpárért jelentkezzen a rendőrségen.

A rendőrség a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –


Lopott kerékpárokkal várták a vonatot
Debrecen, Hajdúhadház – A helyi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a két hajdúhadházi férfit, akik a gyanú szerint eltulajdonítottak két kerékpárt Debrecenben.