Halottak napja: változik a közlekedés a köztemetőnél

Akt.:
Halottak napja: változik a közlekedés a köztemetőnél
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Debreceni Köztemető környékén a mindenszentekhez és halottak napjához kapcsolódó forgalom zavartalan lebonyolítása miatt ideiglenes forgalmi rend lép érvénybe október 29-én 08.00 órától november 1-jén 22.00 óráig. Változik a buszközlekedés is.

A Benczúr Gyula utcán a Hadházi úttól a Köztemető II. bejáratáig minden jármű forgalma tilos, kivéve a tömegközlekedési járműveket, a személyszállító taxikat, valamint virágárusításra engedéllyel rendelkező járműveket.

Az Ady Endre sugárút Nagyerdei körút és a Köztemető II. bejárata közötti szakaszát egyirányúsítják a Köztemető II. bejárata felől. A Nagyerdei körút irányából minden jármű forgalma tilos, kivéve a tömegközlekedési eszközöket.

A Benczúr Gyula utcát a Pallagi úttól a Köztemető II. bejáratáig egyirányúsítják. Erre az útszakaszra a Pallagi út felől lehet behajtani, s távozni az Ady Endre sugárúton lehet.

A Hadházi út és a Benczúr Gyula utca kereszteződésével szemben lévő trolibusz-fordulóba – a virágárusításra engedéllyel rendelkező járművek kivételével – járművel behajtani tilos.

A 4. számú főút 228+278 – 228+912 kilométerszelvényei között – vagyis a 4-es főútnak a Köztemető melletti szakaszán – az úttest mindkét oldalán, a Benczúr Gyula utcán, a Hadházi úttól a Köztemető II. bejáratáig az úttest mindkét oldalán, az Ady Endre sugárútnak a Nagyerdei körút és a Köztemető II. bejárata közötti szakaszának mindkét oldalán, valamint a Hadházi út páros oldalán megállni tilos.

hn

Fotó: Derencsényi István

A korlátozás a mozgáskorlátozottakra és az azokat szállító gépjárművekre is vonatkozik – olvasható a debreceni önkormányzat közleményében. A forgalomkorlátozással érintett helyeken, útvonalakon szabálytalanul leállított járműveket – az üzembentartó költségére – elszállítják.

A debreceni önkormányzat kéri a Debreceni Köztemető környékén közlekedőket, hogy a megjelölt időszakban kialakított ideiglenes forgalmi rendet vegyék figyelembe.

Sűrített járatokat indít a DKV

A DKV Zrt. a halottak napján és az azt megelőző időszakban a Köztemető hosszabbított nyitva tartásához, valamint az őszi szünethez igazítja a helyi közösségi közlekedést. Október 30. és november 5. között a 3-as és 5-ös trolibuszok, valamint a 22-es, 22Y-os, 24-es és 24Y-os autóbuszok, a hosszabbított nyitva tartás miatt, megváltozott menetrend szerint, a Köztemető Főkapuig közlekednek.

  • Október 30-31-én, hétfőn és kedden a 3-as és 5-ös trolibuszok a Köztemető nyitvatartási ideje alatt, 07.00 és 20.00 óra között a Köztemető, Főkapuig közlekednek tanítási időszak, munkanapi menetrend szerint. A többi járat tanítási szünet, munkanapra érvényes menetrend szerint közlekedik.
  • November 1-jén szerdán a 3-as és 5-ös trolibuszok, valamint a 22/22Y-os és 24/24Y-os autóbuszok 07.00 és 20.00 óra között egyedi, sűrített menetrend szerint közlekednek. A többi járat munkaszüneti napi menetrend szerint közlekedik.
  • November 2-3-án, csütörtökön és pénteken a 3-as és 5-ös trolibuszok a Köztemető nyitvatartási ideje alatt 07.00 és 19.00 óra között tanítási szünet, munkanapi menetrend szerint a Köztemető, Főkapuig közlekednek. A többi járat ezeken a napokon tanítási szünet, munkanapi menetrend szerint közlekedik.
  • November 4-5-én, szombaton és vasárnap a 3-as és 5-ös trolibuszok a Köztemető nyitvatartási ideje alatt 07.00 és 19.00 óra között szabadnapi, illetve munkaszüneti napi menetrend szerint a Köztemető, Főkapuig közlekednek.

A többi járatunk ezeken a napokon szabadnapi, illetve munkaszüneti napi menetrend szerint közlekedik – adta hírül a közlekedési vállalat.

A november 1-jére érvényes 3-as, 5-ös, 22/22Y-os és 24/24Y-os menetrendek elérhetőek a dkv.hu-n.


Fotó: police.hu
Debrecen - A helyi polgárőrökkel egyeztetett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa. Közeleg a halottak napja és a mindenszentek. A temetőkben és azok környéken az elkövetkező néhány napon jelentősen megnövekszik a forgalom, amely sajnos vonzhatja azokat az...