Halmozták az érmeket a debreceni vívók a vidékbajnokságon

Vértesi Lili második helye
Vértesi Lili második helye - © Fotó: DHSE
Debrecen, Szolnok – Egy arany-, négy ezüst-, egy bronzérem és további két döntős helyezés a szolnoki vidékbajnokság termése. Ismét Szolnok rendezte a korosztályos párbajtőr vidékbajnokságot ahol a DHSE-PMD vívóegyesület csapata is részt vett.

A háromnapos esemény pénteken a legkisebbek versenyével kezdődött a szolnoki vívóteremben. Kálmán Zille magabiztos vívással a törpici korosztály 4. helyén végzett, ami megadta az aznapi alaphangulatot. Testvére, Gyöngyvér az egyel idősebbek közt ezüstérmet szerzett, míg Boros Berta az előkelő 5. helyen végzett. Esélyes csapat állt össze a csapatversenyekre. A Kálmán Gy., Kálmán Z. Boros trió izgalmas mérkőzésen 45-42-re győzte le az elődöntőben a tatai csapatot, majd a döntőben minimális egy tusos vereséget szenvedett a székesfehérvári csapattól.

A második nap az újoncok kezdték a küzdelmeket, és Kálmán Gyöngyvér szombatra is szállított egy érmet. Az elődöntőben ugyan vereséget szenvedett, de megérdemelt helyre került a bronz. A női csapatverseny volt ezúttal is a debreceni főfogás. A Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Csenge, Illyés Anikó, Forgács Anna alkotta kvartett a négy közé jutásért a Tata csapatát verte 45-35-re, majd az elődöntőben egy horror mérkőzésen 43-41-re győzött a székesfehérváriak ellen.


Az újonc női csapat | Fotó: DHSE Az újonc női csapat | Fotó: DHSE ©

A döntőben a csapat igazi összjátékot bemutatva 45-32-re iskolázta le a békéscsabai csapatot.

A harmadik befejező napra is maradt érem, ami a debreceni nyakakba kívánkozott. Vértesi Lili az egyéni versenyeken végzett a 2. helyen majd, a csapatot is ezüstéremig vezette. A négyért a Balaton míg az elődöntőért a Szolnok kapta a pofonokat, hogy ismét izgalmas döntőt produkáljanak a debreceniek. Ezúttal azonban a diósgyőri csapat egy tussal jobbnak bizonyult a Kálmán Cs., Kálmán Gy., Illyés A., Vértesi Lili alkotta kvartettnél.

A hétvége krónikájához tartozik még a szlovákiai Sninában rendezett korosztályos verseny ahol szintén debreceni éremhalmozás volt. A küzdelem debreceni házi döntőt hozott, ahol Sohajda Fanni verte Vértesi Lilit, míg a klub harmadik képviselője Molnár Réka az előkelő ötödik helyen végzett.

– DHSE –


Eredmények:

Utánpótlás Párbajtőr Vidék Bajnokság:

Törpici Leány egyéni:

4. Kálmán Zille

Gyermek leány egyéni:

2. Kálmán Gyöngyvér
5. Boros Berta

Gyermek leány csapat:

2. DHSE-Pmd (Kálmán Gy., Kálmán Z. Boros)

Újonc leány egyéni:

3. Kálmán Gyöngyvér

Újonc leány csapat:

1. DHSE-Pmd (Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Csenge, Illyés Anikó, Forgács Anna)

Serdülő leány egyéni:

2. Vértesi Lili

Serdülő leány csapat

2. DHSE-Pmd (Kálmán Cs., Kálmán Gy., Illyés A., Vértesi Lili)

Coupe du Snina

1. Sohajda Fanni
2. Vértesi Lili
5. Molnár Réka


Címkék: , ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek