Halmozták a világcsúcsokat az újfaluiak a fekvenyomó Európa-bajnokságon

Akt.:
Halmozták a világcsúcsokat az újfaluiak a fekvenyomó Európa-bajnokságon
© Fotó: Bihari SE
Gyula, Berettyóújfalu – Június 15. és 18. között Gyulán, a Városi Sportcsarnokban rendezték a WUAP Erőemelő és Fekvenyomó Európa-bajnokságot. Berettyóújfalu városát és Hajdú-Bihar megyét a négynapos rendezvényen a Bihari Szabadidő és Sportegyesület, valamint a Darvasi Erőemelő Egyesület 10 versenyzője képviselte.

A 10 versenyző összesen 10 Európa-bajnoki címet szerzett 6 világcsúcsot javítva, valamint 2 második helyezést.

Az első napon az ifjúsági, junior és masters korcsoportú férfiak versenyeztek. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a masters III. (50 év felett) korcsoport -100 kg-os súlycsoportjában szereplő Mohácsi Zsolt, aki 170 kg-os teljesítménnyel, új világcsúccsal lett Európa-bajnok. Ugyancsak kiváló teljesítményt nyújtott a junior korcsoport -140 kg-os súlycsoportjában szereplő Balibán Márk, aki 215 kg-os teljesítményével nyerte súlycsoportját, és ezzel korcsoportja abszolút második helyezését is megszerezte. A junior korcsoport -75 kg-os súlycsoportjában szereplő Zsila Róbert 150 kg-os teljesítménnyel lett súlycsoportja bajnoka, valamint abszolút harmadik helyezett.

Fotó: Bihari SE Fotó: Bihari SE ©

Euróba-bajnoki címet szerzett még Ungai János masters I. korcsoport -90 kg-os súlycsoportjában 160 kg-mal, Jámbor László masters V. korcsoport -100 kg-os súlycsoportjában 115 kg-mal, valamint Haraszti László masters I. korcsoport -125 kg-os súlycsoportjában 215 kg-os teljesítménnyel. Második helyezést szerzett Kovács Pál masters III. korcsoport -140 kg-os súlycsoportjában 170 kg-os teljesítménnyel.

A verseny második napján a női fekvenyomóké volt a főszerep. Az ifjúsági korcsoport -52 kg-os súlycsoportjában szereplő Bartha Szilvia 60,5 kg-os teljesítménnyel új ifjúsági és felnőtt világcsúccsal lett korcsoportja és az open korcsoport Európa-bajnoka.

Fotó: Bihari SE Fotó: Bihari SE ©

A harmadik napon a masters korcsoportú erőemelők versenyeztek és itt sem maradt a Bihari SE világcsúcs nélkül. A masters III. korcsoport -110 kg-os súlycsoportjában szereplő Kiss Csaba új összetett világcsúcsot ért el 580,5 kg-mal. Csaba új világcsúcsot döntött még guggolásban 210,5 kg-os teljesítménnyel, valamint felhúzásban 217,5 kg-mal. Második helyezést ért el a masters V. korcsoport -100-os súlycsoportban szereplő Jámbor László 420 kg-os összteljesítménnyel.

A verseny utolsó napján az open korcsoportos férfi erőemelők versenyeztek. A -82,5 kg-os súlycsoportban szereplő Szász Róbert 560 kg-os összteljesítménnyel lett Európa-bajnok.

– Bihari SE –
hirdetés