Halmos Nóra: kint a kórházból

Halmos Nóra: kint a kórházból
Hét pontos hátránnyal várja a hétfői MK negyeddöntő visszavágót a DKSK Miskolc csapata.

A DKSK női kosárlabda csütörtökön este Szegeden játszott Magyar Kupa negyeddöntőt. A párharc első összecsapása a kiíráshoz képest egy fél órával később kezdődött, mert a mérkőzésnek helyet adó csarnokban az egyik, a tetőszerkezethez csatlakozó, a kosárpalánkot mozgató hidraulika meghibásodott, és eltartott egy ideig, amíg a palánkot vízszintesből függőlegesbe helyezték. 

Átalakulás

Az átalakulás időszakában vagyunk, nagyon hasznos volt számunkra ez a mérkőzés – mondta Tapodi Péter, a DKSK szakvezetője, egyet aludva a meccsre. – Új rotációt, új szerkezetet kell kipróbálnunk, és ezzel kapcsolatban tapasztalatokat kell szerezni. Magáról a mérkőzésről annyit: az első három negyedben ritkaságszámba menően jól játszott a Szeged, mi kulturáltan kosaraztunk, kevés rizikót vállaltunk, nehogy sérülés vagy kipontozódás miatt veszítsünk el embereket. Szóval egy picit másképp játszottunk, mintha bajnoki lett volna, mert az lebegett a szemünk előtt, hogy két meccs alapján jussunk tovább, és erre jó esélyünk van.

Tapodi Pétertől azt is megtudtuk, hogy Halmos Nórát, a DKSK csapatának agytumorra műtött játékosát pénteken kiengedték a kórházból, akit a vezetőedzőn kívül a klub ügyvezetője, Hatvani Olivér is meglátogatott budapesti otthonában.

B.CS.

 

Kézi és kosár

A női kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján hétfőn 18 órától játszik egymás ellen a Diósgyőr és a Szeged, a miskolci városi sportcsarnokban. Ezen a napon nem ez lesz az egyetlen kupameccs az intézményben: 15.30-tól a női kézilabda Magyar Kupa nyolcadddöntőjében az NB I/B-s Miskolci Sportiskola együttese az élvonalbeli, EHF-kupa címvédő Cornexi Alcoa gárdáját fogadja. A két mérkőzést egy jeggyel (600 forintért) tekinthetik meg a sportbarátok.