Halloweeni szörnyek estje az Egyetem téren

Halloweeni szörnyek estje az Egyetem téren
© Fotó: Matey István
Debrecen – Szombaton jelmezes futók állnak rajthoz Debrecenben.

A Debreceni Kilométerek Sportegyesület hatodik alkalommal rendez Halloween Futást október 21-én, szombaton este fél héttől az Egyetem téren. A 9 kilométeres távon előreláthatólag mintegy 350 futó indul, és többségük jelmezben vesz részt az eseményen. A verseny végén díjazzák a legötletesebb jelmezekben indulókat. A rendezvényre mindenki faraghat töklámpást, amely kiállításra kerül az Egyetem téren és a legkreatívabbak itt is elismerésben részesülnek. Minden sportoló befutóérmet kap a célban, amennyiben teljesíti a távot. A verseny végén tombolát húznak, a rajtszám alapján a támogatók ajándékait sorsolják ki. A szervezők a futókat teával és lilahagymás zsíros kenyérrel várják.

A futás útvonala: Egyetem tér (rajt) – Dóczy József utcán jobbra – Móricz Zsigmond körúton jobbra – Pallagi úton jobbra – Nagyerdei körúton balra – Hadházi úton jobbra – Nagyerdei körúton jobbra – Oláh Gábor utcán jobbra – Vigadó téren jobbra – Ady Endre úton jobbra – Nagyerdei körúton balra Pallagi úton jobbra – Móricz Zsigmond körúton balra – Dóczy József utcán balra – Egyetem tér (cél).

Szombaton 18.30-tól 20.00 óráig forgalomkorlátozásra kell számítani a fenti utcákon.

Az útvonal nem kerül lezárásra, de az a rendőrség által biztosítva lesz, kérnek minden résztvevőt, hogy fokozott óvatossággal közlekedjen a futás útvonalán.

Mindenki rögzítsen az öltözékén valamilyen világító eszközt, például fejlámpát, vagy biciklis villogó lámpát!

További információ a Debreceni Kilométerek honlapján.

– DKM SE –