Hallgatói műhelytanulmányok az egyetemen

Hallgatói műhelytanulmányok az egyetemen
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Megjelent a Történelmi és Néprajzi doktori Iskola legújabb kiadványa három intézmény doktoranduszainak tanulmányaival.

A Debreceni Egyetem, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és a Babes-Bolyai Tudományegyetem PhD-hallgatóinak, doktorjelöltjeinek angol nyelvű tudományos értekezéseit tartalmazza a Hallgatói műhelytanulmányok sorozat legfrissebb, harmadik kötete, melyben az ókortól egészen az újkorig öleli át a történelmi korszakokat a tizennégy tanulmány.

– 2014-ben indult el a történész doktorandusz-konferenciák sorozata, amelyek értékes előadásaiból állítottuk össze a tanulmánykötetet, amely a nemrég elhunyt Papp Imre professzor emléke előtt tiszteleg. Terveink között szerepel, hogy a jövőben, a Hallgatói műhelytanulmányok sorozat következő részeként magyar nyelven is közreadjuk a konferenciákon elhangzott kutatási tapasztalatokat – mondta a december 9-i kötetbemutatón Forisek Péter, a Bölcsészettudományi Kar dékánhelyettese, aki Schrek Katalin és Szendrei Ákos mellett szerkesztője is a kiadványnak.

– Debreceni Egyetem –