Hallal, gyümölccsel, csonthéjasokkal az Alzheimer ellen?

Amerikai tudósok szerint megfelelő táplálkozással jelentősen csökkenthető az elbutulással járó Alzheimer-kór kialakulása.

AZ AFP keddi tudósítása szerint akik halat, gyümölcsöt, csonthéjasokat, szárnyasokat esznek, nagyobb eséllyel kerülhetik el a betegséget. Az orvosok szerint fontos, hogy minél kevesebb zsíros tejterméket, vörös húst és belsőséget fogyasszanak az emberek, mert így is mérsékelhetik a kockázatot.

A New York-i Columbia egyetem kutatói négy éven át több mint 2100 65 éves és annál idősebb embert figyeltek meg és követték étkezési szokásaikat. A tapasztalatokból állapították meg, hogy mely élelmiszerekkel előzhető meg a kór kialakulása. Szerintük a jövőben is figyelmet kell fordítani olyan diéták kialakítására, amellyel csökkenthető az Alzheimer kockázata.

– Független Hírügynökség –