Halek Márton bő Universiadé-kerettag

Halek Márton bő Universiadé-kerettag
Halek Márton bő Universiadé-kerettag - © Fotó: HBN archív
Debrecen – A magyar férfi Universiadé-válogatott szövetségi kapitánya, Vincze Balázs hétvégén kihirdette az egyetemisták és főiskolások olimpiájaként számon tartott viadalra készülő bő keretét. A július 3. és 14. között megrendezendő kvangdzsui Universiadéra címvédőként érkezik a magyar nemzeti együttes.

Vincze Balázs első körben 21 főt nevezett meg, a magyar bajnokság befejezését követően, május 27-től pedig már csak 16-an készülnek az egyetemista és főiskolás sportolók világjátékára. A 2013-as kazanyi csapatból most is ott van a keretben Bisztritsányi Dávid, Barabás Botond, Chilkó Márton, Kovács Gábor, Szentesi Ádám és a debreceni Halek Márton is! Vincze Balázs tanítványai június 22-én Isztambulba utaznak, ahol a török válogatottal készülnek és egy nemzetközi tornán vesznek részt, majd onnan már közvetlenül Dél-Koreába repülnek, ahol a magyarok csoportellenfele Ausztrália, Franciaország és Hollandia válogatottja lesz.

A magyar férfi vízilabda-válogatott Universiadéra készülő bő kerete: Bisztritsányi Dávid, Barabás Botond, Bendes Viktor (kapusok), Simon Roland, Sántavy Máté, Halek Márton, Lőrincz Bálint, Jansik Szilárd, Manhercz Ádám, Ernyey Márk, Kovács Gábor, Fazekas Tibor, Illés Sándor, Gyárfás Tamás, Chilkó Márton, Csapó Miklós, Zalánki Gergő, Sedlmayer Tamás, Szentesi Ádám, Vogel Simon, Tóth Bendegúz (mezőnyjátékosok).