Helyi közélet

2014.03.13. 07:49

Megkérdeztük: Mennyire tartja biztonságosnak a gyalogos közlekedést Debrecenben?

Debrecen - Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink szerint mennyire biztonságos Debrecenben gyalogosan közlekedni.

Debrecen - Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink szerint mennyire biztonságos Debrecenben gyalogosan közlekedni.

Babik Tamás a Városháza és a buszvégállomás között sétál leggyakrabban, és ezen helyszínek biztonságával elégedett is. – Esetleg a Csonkatemplomnál lehetne szélesebb a járda, mert kissé félelmetes, ahogyan suhannak el az autók – mondta a vak fiatal.

Tóth Fanni sokat gyalogol a belvárosban, különösen, amióta szép idő van. Szerinte már elfogytak az egykor lámpamentes, veszélyes kereszteződések. – A jelzőlámpák viszont túl gyorsan váltanak, ami engem ugyan nem zavar, mivel általában sietek, de az idősebbeknek vagy mozgássérülteknek nehézséget okozhat – véli.

Rácz Ajna a Csapó utca mögötti kisebb utcák némelyikén nem szívesen sétál, mert veszélyesnek tartja, a belvárosban azonban örömmel „korzózik”.

– Sötétben nem szeretek egyedül járkálni a városban, főleg az alsóbbrendű utcákon – válaszolta Molnár Lili, aki a lámpáknál való várakozást is hosszúnak tartja.

Deákné László Anita mostanában babakocsival rója a várost, szerinte a központon kívül rázósak a terepviszonyok, több helyen magasak a padkák és töredezett a járda.

Deák Péter úgy nyilatkozott: a belvárosban nincs gond a lámpákkal és a kivilágítással, de a külvárosban lenne mit javítani.

HBN|Fotók: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában