Halálos tűz a Bayk András kertben: kiderült, miért csaptak fel a lángok

Akt.:
Halálos tűz a Bayk András kertben: kiderült, miért csaptak fel a lángok
© Fotó: police.hu
Debrecen – Egy 69 éves férfi szemetet égetett, de otthagyta a tüzet. A lángok átterjedtek a közeli melléképületre, amiben éppen volt valaki. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi augusztus 31-én 12 óra körül el akarta égetni a debreceni Bayk András kertben lévő házának udvarán lévő szemetét, amit meggyújtott, majd felügyelet nélkül hagyott. A lángok átterjedtek a ház melléképületére, amelyben egy személy tartózkodott. A tűzesetről történt bejelentést követően a tűzoltók és a rendőrök azonnal a helyszínre mentek. A hivatásos tűzoltók a lángokat megfékezték, azonban a melléképületben tartózkodó férfi életét vesztette.

re1

Fotó: police.hu

A rendőrök adatgyűjtést követően az ingatlan tulajdonosát, S. Barnát bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 69 éves helyi lakossal szemben – szabadlábon hagyása mellett – gondatlanságból elkövetett emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, szakértő bevonásával indított nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


A kép illusztráció
Debrecen - Melléképület égett csütörtökön a Bayk András utcában. A tűzoltók a munkálatok közben egy embert találtak, aki a mentők megállapítása szerint meghalt. Teljes terjedelmében égett egy tizenhat négyzetméter alapterületű melléképület Debrecenben, a Bayk András utcában. A tűzesethez a megyes...