Halálos késelés Derecskén: azzal a késsel szúrt a nő, amivel korábban még vacsorázott

Halálos késelés Derecskén: azzal a késsel szúrt a nő, amivel korábban még vacsorázott
© Fotó: police.hu
Debrecen, Derecske – Hétfőn megkezdődött a tárgyalás Á. Csabáné ügyében, aki halált okozó testi sértés bűntettének vádjával áll a Debreceni Törvényszék bírósága előtt. Az asszonyt azzal vádolják, hogy idén tavasszal Derecskén indulatos állapotban megszúrt egy másik nőt, majd hagyta elvérezni.

Vallomást tett, kérdésekre is válaszolt Á. Csabáné a Debreceni Törvényszéken az ellene halált okozó testi sértés bűntettének vádja miatt indult perben.

Úgy nyilatkozott, hogy nem emlékszik teljesen a cselekmény napján történtekre, majd a büntetőtanács elnöke ismertette a nyomozás során tett vallomásait. Ezekben Á. Csabáné részletes, a tényekre és a bűnösségére is kiterjedő vallomást tett, elismerte a bűncselekmény elkövetését, elmondta, hogy nem akarta megölni a sértettet, s megbánta, amit tett – tudatta Veszprémyné Szajkó Márta, a törvényszék sajtószóvivője.

A vádirat szerint a sértett befogadta Á. Csabánét lakótársnak derecskei házába. Rendszeresen fogyasztottak alkoholt, jövedelmük nagy részét arra költötték. Eleinte jól kijöttek egymással, de egy idő után rendszeressé váltak a viták és veszekedések. 2016. május 17-én estére erősen ittas állapotba kerültek. A vádlott vacsorázott úgy, hogy az evéshez egy 9 és fél centiméter pengehosszúságú kést használt és 3 méterre állt az ágyon ülő sértettől, aki őt szidalmazta. Á. Csabáné indu­latossá vált, odalépett elé, és a bal kezében lévő késsel megszúrta az asszony jobb combját. A kést kihúzta, és ezzel a mozdulattal átvágta a nő comb­verőerét. Tovább nem bántotta, de még nem érzékelte a szúrás súlyosságát. Később látta a nagy vértócsát és orvost hívott, de a kiérkező mentősök már nem tudtak segíteni – tartalmazza a vádirat.

HBN
hirdetés