Magyarország

2008.06.30. 06:23

Fegyvert szegeztek rá, elvették a kamiont

<p>Záhony - Sírva jött haza a magyar sofőr Oroszországból: elvették pénzét, elrabolták kamionját és a rakományt.</p>

Megdöbbentő esetet mesélt a záhonyi határátkelőnél egy kilépésre váró kamionos.

– 15 évvel ezelőtt Oroszország közepén jártam, amikor útközben megtámadták a járművemet, fegyvert szegeztek rám, majd követelték a pénzt. Odaadtam nekik, ám ezzel nem volt elég, egyszerűen elvitték az egész gépet – meséli József. – Sírva jöttem haza, de két hét múlva ismét az orosz utakat róttam, mert muszáj volt menni. A sofőr szerint vannak olyan városok, ahol örül, hogy csak egyszer kell megállnia a pirosnál.

– A trükk, hogy amikor megállok, öltönyös „urak” ugranak fel a gép és a rakomány közé, és tudják, hová nyúljanak, így befékezik a szerelvényt, amely egyből leblokkol, így már könnyű dolguk van, hiszen nem tudok elhajtani.

József hozzátette: ez természetesen nem általános jelenség, főleg régebben fordultak elő ilyen esetek, de ma sem árt egy biztonságosabb parkolóban tölteni az éjszakát a nagy orosz és ukrán pusztságban. – Nem könnyű a kamionos lét manapság sem, előfordulnak támadások, de mennünk kell, mert szorít az idő, nem állhatunk meg – tette hozzá.

Önnel is történt hasonló eset? Írja meg nekünk!

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!