Halálos gázolás Böszörményben: lezárták a nyomozást

Halálos gázolás Böszörményben: lezárták a nyomozást
© Fotó: police.hu
Hajdúböszörmény – Busz ütötte el a kerékpárost a 35-ösön, a férfi pár nappal később életét vesztette. A helyi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a tragikus baleset vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint 2017. szeptember 16-án 15 óra 15 perckor Hajdúböszörményben a 35-ös főút átvezető szakaszán az Újvárosi utca kereszteződésénél található kijelölt gyalogos-átkelőhelyen egy 46 éves férfi – szabálytalanul, kerékpárján ülve – át akart kelni a főúton, amelyen éppen két autóbusz közlekedett. A kanyarodósávban haladó jármű vezetője még időben észlelte a kerékpárost, a mellette, egyenesen haladó másik autóbusz vezetője azonban a megállási kötelezettségének nem tett eleget és összeütközött a biciklissel, akit a mentőszolgálat munkatársai súlyos, életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A balesetet követő harmadik napon a 46 éves hajdúböszörményi férfi életét vesztette. A nyomozók az 56 éves buszsofőrt gyanúsítottként hallgatták ki.

hb2

hb3

Fotók: police.hu

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság a napokban befejezte a halálos közúti baleset gondatlan okozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi szakértő bevonásával – folytatott nyomozást, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Hajdú-Bihar - Meghalt egy biciklis Hajdúhadháznál, miután szabálytalanul hajtott egy autó elé. Hajdúböszörményben pedig egy busz gázolt el egy kerékpárost. A rendőrök szerint a sofőrnek meg kellett volna állnia, de a biciklis is hibázhatott. Az elütött férfi válságos állapotban van. Az RTL híradóján...