Sport

2013.07.17. 20:46

Kipróbálták a műfüvet a debreceni játékosok

A délutáni csendes pihenő után a DVSC-TEVA csapata útra kelt a csütörtöki EL-meccs helyszínére, a Marienlyst Stadionba, ahol a szakmai stáb edzést vezényel a játékosoknak.

A délutáni csendes pihenő után a DVSC-TEVA csapata útra kelt a csütörtöki EL-meccs helyszínére, a Marienlyst Stadionba, ahol a szakmai stáb edzést vezényel a játékosoknak.

A tréning előtt a Loki vezetőedzője, Kondás Elemér, illetve az egyik játékos, Máté Péter tartott sajtótájékoztatót a megjelent norvég újságírók számára, ahol a következőket mondták el:

Kondás Elemér: - A Strömsgodset egy jó csapat, láttam őket három héttel ezelőtt, megtekintettem egy meccsüket, jó játékosok alkotják az együttest, nehéz lesz ellenük játszani. A párharc két meccsből áll, és a Loki két mérkőzés alatt akarja kiharcolni a továbbjutást. Több új játékos került Debrecenbe, a csapat még formálódik. Az újak azért kerültek a Lokihoz, mert jó labdarúgók, bízunk benne, segíteni tudják majd a csapatot. Szeretnénk gólt lőni, az idegenben lőtt gól mindig sokat számíthat, ha meg nyerni tudnánk, az kifejezetten jó lenne. Elveszítettük Adamo Coulibalyt, aki kiváló játékos volt, de vannak így is csatáraink, illetve újakat is igazoltunk, tudjuk pótolni a hiányát. Természetesen, ahogy minden csapat, így mi is szeretnénk továbbjutni, és minél tovább menetelni. A Strömsgodsetből nagyon tetszett Johansen játéka, akinek jó bal lába van, jól irányít, mondjuk úgy, hogy lát a pályán, tudja mozgatni a csapatot.

Máté Péter: - Biztos, hogy erős mérkőzés vár ránk, az ellenfél jó csapat, de mi is azok vagyunk. Ha minden összejön, akkor egy jó találkozó kerekedhet ki ebből, és bízom benne, mi jövünk ki jobban belőle. A sajtótájékoztató előtt kimentem a pályára, megnéztem a műfüvet, ami jó minőségűnek tűnik. Úgy hiszem, hogy amennyiben rá tudjuk erőltetni az ellenfélre a sokpasszos, gyorsfutásos játékot, akkor nem lehet baj.


[poll id="415"]


Gyakorolnak

A sajtótájékoztató után megkezdődött a tréning a 7500 férőhelyes stadionban, ami igazán családias hangulatú. Mint ismert, a drammeni pálya műfűvel van borítva, amin teljesen másképp viselkedik a labda, mint a sima füvesen, így elengedhetetlen, hogy a labdarúgók kipróbálják, mi vár rájuk a találkozón. Az edzésen a két kapussal, Verpecz Istvánnal és Vokasin Poleksziccsel külön foglalkoztak, a mezőnyjátékosok a főként taktikáztak.

A mozgás után a csapat visszamegy szálláshelyére, és a tervek szerint 20 órától megvacsorázik.

Csütörtökön, a meccs napján 9.30-tól lesz reggeli, amit később városi séta követ, 11.30-tól taktikai megbeszélés lesz, délután csendes pihenő, majd 17.30-ra megérkezik a gárda a stadionba, ahol 19 órától kezdődik a Strömsgodset elleni összecsapás az Európa-liga második selejtezőkörében.

HBN


Kapcsolódó cikkek:

Már biztossá vált, hogy nem közvetíti a TV a Strömsgodset-DVSC Európa-liga mérkőzést, amely így majd csak a haon.hu-n lesz nyomon követhető.

Megtartotta a szerda esti edzést a Loki szakmai stábja a játékosok számára Norvégiában, akik így megtapasztalhatták, milyen lesz majd játszani a drammeni stadionban csütörtökön 19 órától a Strömsgodset ellen az Európa-liga második selejtezőkörében.

Szerdán délelőtt valamivel kilenc óra után szállt fel a DVSC-TEVA Osloba tartó gépe, mely egy mintegy két és félórás repülőutat követően landolt Norvégia fővárosában.

A Magyar Kupa győztes Loki megkezdi idei nemzetközi szereplését csütörtökön. A DVSC-TEVA a norvég Strömsgodset vendégeként lép pályára az Európa Liga-selejtezőjében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!