Halálos baleset Berettyóújfalu és Mezőpeterd között

Akt.:
Halálos baleset Berettyóújfalu és Mezőpeterd között
© Fotó: Matey István
Berettyóújfalu – Halálos közúti közlekedési baleset történt 2015. december 19-én 1 óra 56 perc körüli időben a a 42-es számú főút 44-es kilométerszelvényében, Berettyóújfalu és Mezőpeterd között.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. december 19-én 1 óra 56 perc körüli időben egy Mercedes Vito típusú gépjármű haladt Ártánd felé a 42-es számú főúton, amikor a 43-as és 44-es kilométerszelvény között több jármű előzésébe kezdett. Az előzést látta egy a szemközti sávban közlekedő román forgalmi rendszámú Volkswagen típusú személygépkocsi sofőrje, aki annak érdekében, hogy az ütközést elkerülje, az útról lehúzódott, azonban eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy, Ártánd irányába haladó autómentővel, valamint még egy kisbusszal. A Volkswagen típusú személygépkocsi egyik utasa a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a sofőrt és másik utasát, valamint az egyik kamion sofőrjét és a kisbusz egyik utasát sérüléseik miatt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A főút érintett szakaszát a rendőrök a baleset helyszínelésének idejére teljes szélességében lezárták. Miután a rendőrök a helyszíni szemlét befejezték, az addig elterelt forgalom 7 óra 50 perckor újra megindult az érintett útszakaszon.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –