Halálos baleset az Egyetem sugárúton

Akt.:
Egy személygépkocsi két kerékpárját toló gyalogost gázolt el.
Egy személygépkocsi két kerékpárját toló gyalogost gázolt el. - © Fotó: Matey István
Szabályosan közlekedő gyalogosokat gázoltak el péntek éjjel Debrecenben, egy 43 éves férfi vesztette életét, egy 45 éves nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján június 8-án, pénteken 23 óra 25 perc körül Debrecenben, a Füredi út és az Egyetem sugárút kereszteződésében eddig tisztázatlan okból egy személygépkocsi két kerékpárját toló gyalogost gázolt el.

A baleset következtében egy 43 éves férfi a helyszínen életét vesztette. Az elsődleges adatok alapján egy 45 éves nő súlyos-életveszélyes, míg az autóban utazó nő és férfi könnyű sérüléseket szenvedtek.

1l2a0158
Fotók: Matey István

A legújabb rendőri információk szerint a 45 éves nő sérülésének fokát visszaminősítették súlyossá. A balesetet okozó autót egy 23 éves férfi vezette, aki mellett egy 21 éves nő ült.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

A megyei katasztrófavédelem illetékesétől megtudtuk, a helyszínre a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az autót. A 45 éves nőt, valamint a gépkocsiban utazó két embert a mentők kórházba szállították.

A Debreceni Egyetem tájékoztatása szerint a könnyű sérüléssel beszállított személyek már elhagyhatták a kórházat, a súlyos-életveszélyes sérült ellátása folyamatban van.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –