Hajrától volt hangos Debrecen

Hajrától volt hangos Debrecen
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Debrecen – Huszonegy csapat mérte össze erejét és tudását október 25-én a Debreceni Sportcentrumban, a BM OKF idei Országos Atlétikai Bajnokságán. A pontszerző bajnokságot első alkalommal szervezte meg a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A verseny kezdete előtt Pintér Tamás, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte a csapatokat. A tűzoltó ezredes elismerését fejezte ki, hogy a hideg, szeles idő ellenére csaknem háromszázan döntöttek úgy, hogy megyéjük pontjaiért sportcipőt húznak.

katved2_Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Nagyerdő szívében található, újonnan kialakított, nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas futópályán először korcsoportonként női és férfi rövidtávon álltak rajthoz a versenyzők. Ezt követően ezerötszáz méteren, illetve váltóban is futottak a legjobb eredményekért, végül súlylökésben, távolugrásban és kézigránát-hajításban is bizonyíthatták felkészültségüket a résztvevők.

katved1_Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A verseny végén a díjakat dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, a BM OKF Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője, Pintér Tamás igazgatóhelyettes, valamint dr. Nagy Imre tűzoltó ezredes, a debreceni katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője adta át a helyezetteknek. A mostani versennyel az idei szezon nem ért véget, hiszen lehet még pontokat gyűjteni a novemberi Fekvenyomó Bajnokságon, ezután pedig kiderül, melyik megye volt a legsportosabb 2018-ban.

Megyei eredmények:

  • Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 315 pont
  • Tolna Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 250 pont
  • Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 239 pont
  • Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 211 pont
  • Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 199 pont
  • Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 181 pont

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –