Hajrá

Hajrá
Még ne kezdjük el temetni az acsarkodást, most jön a hajrá, ilyenkor félóránként tartanak sajtótájékoztatót, közölnek tücsköt-bogarat, adnak át létesítményeket…
Fábián György jegyzete

Araszolgatnak ezek a jóemberek előre, bár, azt mondják, ez a kampány eleve puha, mert nem kérdés, kinek áll a zászló (bár most egy oldalon több zászló is van), és valóban puhábbnak is tűnik, mint a korábbiak, még szerencse, hogy nem kaptunk ijedtünkben agyvérzést előre, még a versengés előtt, mondván, te jó ég, mi lesz itt, pedig próbálkoztunk derekasan.

Akadt egy-két hely, ahol azért kezdettől fogva veszettebbül akaszkodtak össze a pályázók, mint amúgy általában, de nem tettek jót maguknak, mert csak azt érték el vele, hogy a cinikusabb választópolgár azt gondolhatta, ezeket az okosakat össze kéne zárni, ott, a városukban, aztán intézzék csak el egymást, ahogy tanulták.

Persze azért még ne kezdjük el temetni az acsarkodást, most jön a hajrá, ilyenkor félóránként tartanak sajtótájékoztatót, közölnek tücsköt-bogarat, adnak át létesítményeket, s egy-egy zaftosabb botrányt is illik előnyalni valahonnan a másiknak a nyakába, így a végére.

Akkor néznek majd nagyot, ha a szavazólapon áthúzom az összes nevet, és – egy néhány évvel ezelőtti ötletemet kölcsön véve (milyen jó, hogy van kitől…) – odaírom, hogy József Attila. Mert április 11-e azért az ő napja marad.
Csak azt nem tudom még, mi álljon a neve mellett. Egyes, kettes vagy iksz?
– Fábián György –
A szerző blogja:
http://blog.mon.hu/ludwighernya