Hajrá, magyarok! Hajrá, Könczei!

Akt.:
Könczei Áron
Könczei Áron - © Fotó: Matey István
Budapest, Debrecen – Jégkorong olimpiai selejtező – telt ház előtt játszik a magyar csapat.

A magyar jégkorong-válogatott mindent megtesz azért, hogy megnyerje az olimpiai selejtező budapesti tornáját – jelentette ki Rich Chernomaz szövetségi kapitány.

Debreceni a keretben

– Mi vagyunk a legelőkelőbb helyen kiemelt csapat, és ennek megfelelően kell játszanunk, de a sportban nincs garancia a sikerre. Minden ellenfelünket tiszteljük, és célunk, hogy napról napra egyre jobban játszunk – mondta Chernomaz, aki a tavaly áprilisi, sikerrel megvívott krakkói divízió I-es vb-hez képest négy helyen változtatott a kereten. Több fiatal is bekerült a csapatba, például a 19 éves Stipsicz Bence, a 22 esztendős DHK-s Könczei Áron és a 21 éves Vincze Péter. Sebők Balázs sérüléssel bajlódik, kérdés, hogy ő tudja-e vállalni a játékot.

Igazolni a papírformát

A magyarok sorrendben a litvánokkal, az észtekkel, majd végül a lengyelekkel találkoznak a Papp László Budapest Sportarénában csütörtöktől vasárnapig. A világranglistás helyezések alapján a hazaiak a legerősebbek – egyedül ők játszanak a világ élvonalában –, ugyanakkor a lengyeleket tavaly áprilisban, a krakkói divízió I-es vb-n csak nagy csatában sikerült legyőzniük. A litvánokkal szemben 12 mérkőzésből 11 győzelem és egy vereség, az észtek ellen hat találkozón két-két győzelem, vereség és döntetlen, a lengyelekkel szemben pedig 16 győzelem, 6 döntetlen és 29 vereség a mérleg.

A tornáról – amelynek valamennyi mérkőzését élőben közvetíti az M4 Sport – csak a győztes jut az ötkarikás selejtezősorozat utolsó, szeptemberi körébe. Továbbjutás esetén valószínűleg Rigában lép pályára a Chernomaz-csapat Lettország, Németország és Ausztria ellen.

Megtelnek a lelátók

A magyarok mérkőzéseire minden jegy elkelt. Az első napi, litvánok elleni összecsapás után a szurkolók plüssfigurákat dobhatnak a jégre, ezeket majd kórházban ápolt gyermekeknek juttatja el a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ). A szervezők kérik a jeggyel rendelkező szurkolókat, hogy a szigorú beléptetési rendszer miatt időben érkezzenek meg a mérkőzésekre.

Id. Kovács Csaba, az MJSZ elnöke jelezte: nagyon bízik benne, hogy a papírforma az eredményekben is tükröződni fog. – Nagy öröm lesz háromszor telt ház előtt játszani, és reméljük, hogy a végén mi örülhetünk – fogalmazott a sportvezető.

MTI, HBN
hirdetés