Hajléktalanokat raboltak ki és vertek össze a tinédzserek Debrecenben

Hajléktalanokat raboltak ki és vertek össze a tinédzserek Debrecenben
© Fotó: police.hu
Debrecen – A gyanú szerint három fiatalkorú kirabolt és életveszélyesen bántalmazott Debrecenben egy hajlék nélküli férfit, akinek két társát is megverték. A megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a velük szemben folytatott nyomozást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya egy 16 éves fiúval szemben – fogva tartása mellett – csoportosan elkövetett rablás bűntett, életveszélyt okozó testi sértés bűntett, valamint különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntett és más bűncselekmény, míg két, az eljárás során szabadlábon védekező 13 éves gyerekkorú társával szemben csoportosan elkövetett rablás bűntett és életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A nyomozás adatai szerint 2015. december 7-én 21 óra 45 perckor egy nő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy Debrecenben, a Jerikó utcában egy fiatal társaság tagjai leütöttek egy férfit, aki emiatt a földön fekszik. A járőrök a Jerikó utcában a férfit nem, csupán a bántalmazás nyomait találták meg a földön, ezért keresni kezdték a sértettet. Ezt követően aznap 22 óra 10 perc körül újabb bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy férfi – akihez mentőt hívtak – bement a Debreceni Tűzoltóság épületébe segítséget kérni.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A nyomozók a helyszínen adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként megállapították, hogy egy hajlék nélküli férfit és két társát több fiatal bántalmazott korábban, a Jerikó utcában, amely során elvették egyikük óráját. A sértett másik két társát a Lehel utcában találták meg a rendőrök, akik szintén megsérültek a bántalmazás során, ezért mentőt hívtak hozzájuk.

A beszerzett információkat követően a rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 és 13 éves fiút és egy 13 éves lányt, akiket a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a fiatalkorúakat gyanúsítottként kihallgatták, majd a 16 éves fiút bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2015. december 10-én elrendelt. A két gyerekkorú gyanúsított az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

Az igazságügyi szakértők bevonásával folytatott nyomozást a rendőrség 2016. június 17-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészség részére.

– police.hu –