Hajléktalan lophatott meg egy alvó embert Debrecenben

Akt.:
Debrecen – Vádat emeltek egy hajléktalan férfi ellen, aki a megyei főügyészség közlése szerint kifosztott egy szórakozóhely teraszán alvó embert.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a megyei főügyészség közlése szerint kihasználta a sértett állapotát, és elvette a nála lévő mobiltelefont, cigarettát, valamint öngyújtót.

A vádlott hajléktalanként él Debrecenben, 2018. augusztus 25-én hajnali 2 óra körüli időben a belvárosban tartózkodott, amikor is az egyik szórakozóhely teraszán észrevette az asztalnál alvó sértettet. A férfi odament, felemelte a sértett karját, majd ellopta az alatta talált fekete tokban lévő mobiltelefont, továbbá a sértett cigarettáját és öngyújtóját. A hajléktalan ezt követően sietősen elhagyta a helyszínt. A vádlott másnap 10 ezer forintért eladta mobilt a debreceni használtcikk-piacon egy ismeretlen személynek– részletezi közleményében a vádiratot a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádlott által a sértettnek okozott 91 700 forintos kár nem térült meg.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság 91 700 forint erejéig a vádlottal szemben vagyonelkobzást rendeljen el.

– Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség –