Videó: Megállították az ámokfutót a hajdúszoboszlói zsaruk

Videó: Megállították az ámokfutót a hajdúszoboszlói zsaruk
© Fotó: police.hu
Hajdúszoboszló – A zsaruk Hajdúszoboszló közelében elfogták a helyi Cs. Norbertet (31), aki lopott terepjáróval menekült. Nem állt meg, veszélyeztette a rendőröket, egyikük lövést adott le autója kerekére, végül egy árokban bilincselték meg.

Bejelentés érkezett a rendőrségre június 1-jén 15 óra 16 perckor: a hajnali órákban egy hajdúszoboszlói panzió elől ismeretlen tettes ellopta a telefonáló kocsiját.

– A kollégák rövid időn belül azonosították a gyanúsítottat- mondja Gali Sándor ezredes, a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vezetője. – Mivel ismert lakóhelyén nem tartózkodott, elfogatóparancsot adtunk ki ellene és elrendeltük a terepjáró körözését. Másnap 8 óra körül megtudtuk, hogy egy férfit Hajdúszováton a körözött gépkocsiban láttak. Kollégáim ellenőrizték a környező utakat, észrevették a keresett járművet és követni kezdték. Cs. Norbert a 4805-ös számú úton 120-150 kilométeres sebességgel száguldott, a zsaruk erősítést kértek, több járőrkocsi eredt a nyomába.

– Öt-nyolc kilométert hajthattunk utána és a hozzánk csatlakozó kollégákkal hangszórón megállásra szólítottuk fel, hiába. Aztán fékezett, lekanyarodott egy földútra, mi meg utána – folytatja Nagy Ádám főtörzsmester, körzeti megbízott.

– Néhány métert követően megfordult és velem szembe tartott, esze ágában sem volt megállni, hiába szólítottuk fel, nem reagált. kibiztosítottam és csőre töltöttem a szolgálati lőfegyveremet, és a jármű elől ellépve egy célzott lövést adtam le a jobb első kerékre. Továbbment, mi pedig követtük – teszi hozzá Tóth Attila zászlós, baleset-helyszínelő.

A zsaruk Debrecen felől lezárták az utat, Cs. Norbert arra nem tudott menekülni, megállt.

– Kiszálltunk a járőrkocsiból, hogy elfogjuk. Amikor ki akartam nyitni a terepjáró ajtaját, megint a gázra lépett és megugrott. Újra követni kezdtük, egy mellékútra tért le, majd egy sáros földútra, ott már csak a kollégák tudtak utána menni a Skoda Yetivel – tájékoztat Szabó Zsolt törzsőrmester, körzeti megbízott.

Végül Cs. Norbert a kilőtt autógumival egy vízelvezető árokban megállt. Ekkor Mészáros József főtörzszászlós, körzeti megbízott benyúlt a félig lehúzott ablakon és a bal kezére kattintotta a bilincset. A másik kolléga, mivel a jármű ajtói be voltak zárva és az ámokfutó másik kezét nem látták, tonfával betörte az ablakot és közös erővel azon keresztül húzták ki a gyanúsítottat a járműből. Az elvégzett drogteszt THC-ra pozitív lett, a kocsiban a zsaruk droggyanús anyagot találtak.

Gali Sándor ezredes az intézkedést törvényesnek, jog- és szakszerűnek minősítette. Az ügyész is megjelent a helyszínen és később hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanújával eljárást indított Cs. Norbert ellen. Korábban kiszabott szabadságvesztésének megkezdése miatt átkísérték a büntetés-végrehajtási intézetbe.

– Takáts László, Zsarumagazin –


Videó: Fegyver dördült autós üldözés közben egy hajdú-bihari szántóföldön
Hajdúszoboszló, Hajdúszovát – Lőfegyvert is használtak a hajdúszoboszlói rendőrök a 31 éves sofőr elfogásához. Az eset során személyi sérülés nem történt.
Hajdúszovát.
HAON.HU


hirdetés