Új alapokon működik a roma önkormányzat

Akt.:
Nagy István
Nagy István - © Fotó: Kovács Péter
Hajdúszovát – A helyi start munkaprogram jól működik, abban jelenleg hatvanan vesznek részt. Ők többnyire a mezőgazdaságban és a kertészetben dolgoznak. Jelentős a fóliasátras zöldségtermesztés. A munkaprogramba jelentős hányadban foglalkoztatnak roma lakosságot – mondta Váradi Jenő polgármester.

– A települési és a kisebbségi önkormányzatnak nagyon jó a kapcsolata. Sok esetben kikérem a véleményüket és ők is szoktak javaslatokat tenni.

n6Fotó: Kovács Péter

A helyi roma kisebbségi önkormányzat vezetője, Nagy István elmondta, mitől működhet jól együtt a két önkormányzat.

– Új alapokra helyeztem a roma önkormányzatot. Korábban nem volt elegendő kulturális esemény. Mi nagyon sok programot szervezünk és a roma lakosság nagyban részt vesz a közmunkaprogramban. Emellett kiváló a kapcsolatunk a polgármesterrel. Több tucat pályázatot nyertünk el 2014 óta.

GYT


Öt utcában betonozzák le a csapadékvíz-elvezetőt - a képen Váradi Jenő polgármester
Hajdúszovát - Három jelentősebb pályázatot is nyert a község az utóbbi időben. Az önkormányzat vezetősége azon dolgozik, hogy színvonalas lakhatási körülményeket biztosítsanak a lakosoknak. Az egészségügyi centrum kialakítása, jelenleg is tart. Az egészségügyi központban két háziorvos, egy fog...Hajdúszovát.
HAON.HU


hirdetés