Tomboltak a szabadtéri tüzek Hajdú-Biharban

Akt.:
Tomboltak a szabadtéri tüzek Hajdú-Biharban
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Ugyanakkor karambolokhoz is több ízben vonultak a hajdú-bihari tűzoltók.

Tegnap délelőtt Hajdúsámsonban, a Fecske utcában foltokban égett a gaz a vasúti töltés és a földút között. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Püspökladányban, a Zrínyi utcában is szabadtéri tűzhöz riasztották az egységeket. Ezerhatszáz négyzetméteres területen lángolt a gaz. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték el a beavatkozást.

Délután Nádudvar külterületén, a csatornaparton ötszáz méter hosszú és négy méter széles sávban égett a nádas. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Püspökladány és Nádudvar között ezer négyzetméteren égett a száraz fű és kilenc körbála. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Mikepércsen, a Vasút utcában nyolcszáz négyzetméteren lángolt száraz avar. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal végezték az oltást.

Nádudvar határában másfél hektáron égett a nádas délután. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók avatkoztak be egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Hosszúpályiban is oltani kellett, a Homok utcában ugyanis ezer négyzetméteres területen égett a gaz. A helyszínen a létavértesi önkormányzati és debreceni hivatásos tűzoltók avatkoztak be vízsugárral.

Zsáka közelében, a Vasvári Pál utcában a berettyóújfalui tűzoltók egy vízsugárral oltották el az ötszáz négyzetméteren lángoló avart.

Szabadtéri tűz volt Kabán, amelyet a helyi önkéntes tűzoltók oltottak el egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

A hajdúszoboszlói csatornaparton a nádas égett, ott a helyi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Monostorpályi külterületén avartüzet oltottak a létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral.

Szerszámok, bútorok, melléképület és családi ház is lángolt tegnap Berettyóújfaluban, a Tavasz körúton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították az épületeket és két vízsugárral oltották el a tüzet. A házban élő család ideiglenesen rokonokhoz költözött. A nagy füst miatt a tűzoltók megkérték a közeli óvoda dolgozóit, hogy csukják be az ablakokat a beavatkozás idejére. A tűz során nem sérült meg senki.

Hajdúszováton, a József Attila utcában szivárgott a gáz, ezért a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók biztosították a területet, valamint áramtalanítottak. A gázszolgáltató kijavította a hibát.

A Keleti hídnál, Hajdúszoboszló közelében két épület gyulladt ki. Az oltást a debreceni hivatásos tűzoltók végezték. A tűz keletkezési okát vizsgálja a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap Debrecen közelében, a 48-as számú úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, a mentőszolgálat pedig egy sérültet kórházba szállított.

Körösszakál és Magyarhomorog között egy autó felborult pénteken. A komádi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, átvizsgálták, majd áramtalanították a járművet. A sofőr megsérült, a mentőszolgálat ellátta.

Este három személygépkocsi ütközött össze Debrecen közelében, a 48-as számú főúton. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki – tájékoztatott a
Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 halálos kimenetelű balesetben 1 személy vesztette életét, míg 3 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 2 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján fogott el. A rendőrök 16 személyt állítottak elő, köztük 8 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 9 esetben történt.Hajdúszovát.
HAON.HU


hirdetés