Gyilkosság után játszott egyet

Akt.:
Ítélethirdetés R. Dávid és R. Tamás ügyében
Ítélethirdetés R. Dávid és R. Tamás ügyében - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Közömbös volt áldozatával és eltüntette a nyomokat a tettes.

A különös kegyetlenséget nem, de az aljas indokot bizonyítottnak találta a 2012. szeptemberi hajdúszováti emberölés esetében dr. Nagy Antal büntetőtanácsa, mely első fokon 12 év szabadságvesztésre ítélte az elkövetőt, a fiatalkorú R. Dávidot, illetve kötelezte 8, 860 millió forint bűnügyi költség megtérítésére is. A véres ruhadarabok eltüntetésében segédkező R. Tamás két év börtönbüntetést kapott.

A fiú a gyilkosság napján marihuánát, majd este alkoholt is fogyasztott. Amikor a sértett megtagadta, hogy cigarettát adjon neki, ütlegelni kezdte. A védekezési sérülések hiánya mutatja, hogy az áldozatot váratlanul érte a támadás, az ütéseket gyors egymás utánban kapta. Bár ölési szándék nem volt, fekvő helyzetében is legalább egy ütést kapott a szilárd talajon lévő fejére, tehát a tettesnek fel kellett ismernie, hogy akár a sértett halálát is okozhatja, azonban közömbös maradt – mutatott rá a bíró az ítélet indoklásában. Az eset körülményeinek ismertetésekor elhangzott, hogy R. Dávid áldozatát az árokba fordította, illetve hogy hazaérve felébresztette testvérét és még X-box-szal játszottak egy kicsit.

Az ítélet nem jogerős, másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik majd.


Cigaretta helyett 12 év börtönbüntetést kapott
Debrecen – A Debreceni Törvényszék I.r fk.R. Dávidot aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében, míg II.r. R. Tamást bűnpártolás bűntettében mondta ki bűnösnek.Hajdúszovát.
HAON.HU


hirdetés