TeSzedd! – Országos szemétgyűjtési akció a madarak és fák napján

By Király Jánosné
Akt.:
A Hajdúszováti Óvoda Ibolya csoportja akcióban
A Hajdúszováti Óvoda Ibolya csoportja akcióban - © Király Jánosné
2014. május 10-én – Madarak és Fák napján a TE SZEDD! akcióban a Hajdúszováti Óvoda Ibolya csoportjába járó gyermekek családtagjaikkal együtt vettek részt. A csoport a Föld napjával kezdett bele a „Madarak és Fák projektbe”.

Az óvodai nevelés fontos része a környezettudatos nevelés.
A mai napot Herman Ottó gondolatának jegyében szerveztük
“…évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében.”
Reggel a Polgármesteri Hivatal előtt szép számmal gyűlt össze a község apraja – nagyja, hogy aktív részese legyen a mai napnak. A kis csoporttal vállalt területen összeszedtük a szemet, miközben gyönyörködtünk a természet szépségében. Megfigyeltük a virágzó akácfákat és a madarak csicsergését hallgathattuk. Egy fa tövében találtunk egy elhagyatott fészket, így közelről megláthatták a gyermekek, hogy a madarak milyen aprólékos munkával készítenek maguknak fűszálakból és sárból „lakást”.
A jó hangulatú délelőttöt a napokban átadott szépen felújított Csőszháznál fejeztük be. Megcsodáltuk a régi épület varázsát, és a természet adta varázslatos nyugalmat, amit a gyerekek csacsogása, nevetése tett ezen a szép napon még szebbé. Köszönöm a szülőknek, hogy ezt a délelőttöt a gyermekeikkel töltve ennek a nemes célnak szentelték.
Király Jánosné

Címkék:


Hajdúszovát.
HAON.HU


hirdetés