Rajz, zene és persze tanulás

Rajz, zene és persze tanulás
© Fotó: Kogyilláné Halics Szófia
Berettyóújfalu – Újra fesztivál téma volt a tudatos hulladékgyűjtés.

Több helyszínen, zenekari előadásokkal, kukásautó bemutatóval, játszóházzal, kreatív ötletbörzével és rajzkiállítással rendezték meg a harmadik „Szemétfesztivált.”

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

Az Arany János Gimnáziumból már kora reggel szemétgyűjtő túra indult a népligetbe. Az akció során hat zsák szemetet, eldobált hulladékot sikerült az önkéntes szemétszedőknek összegyűjteniük. A délelőtti órákban a gimnázium aulája mindenki számára nyitott volt, a szervezők kreatív ökojátszóházat rendeztek be a legkisebbeknek, a nagyobbak pedig totót tölthettek ki a Berettyóújfalu Praxisközösség standján, ajándékokért cserébe. Sok óvodás csoport ellátogatott a Szemétfesztiválra és kipróbálták a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. egyik szemétszállító autóját is.

Papp Zsolt, a Szélső Érték Kör egyesület vezetője, a rendezvény életre hívója elmondta, lényeges, hogy már óvodás kortól tudatosan, szelektíven gyűjtsük a szemetet és vásároljunk úgy, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk. A szemléletformáló fesztivál sikerét jól példázza, hogy idén már 160 rajz érkezett a két hónapja meghirdetett „Van- e ötleted a megelőzésre?” című rajzpályázatra. A fiatalok nem csak rajzoltak, hanem komoly gondolatokat is fűztek pályázataikhoz. A rajzokkal kapcsolatban elmondható, évről-évre egyre szebb és tartalmasabb, a témát fokozottan szem előtt tartó alkotások születnek.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

A gimnázium tanulói sem unatkozhattak a szünetekben, lazításképpen a TOSODA Projekt nevű spirituális zenét játszó együttes szórakoztatta őket. Délután mesejátékot mutatott be a Kuckó Művésztanya, majd a rajzpályázat eredményét is kihirdették. A napot a Graffiti és a Trident koncertje zárta a Civil Udvarban.

– Kogyilláné H. Szófia –Hajdúszovát.
HAON.HU


hirdetés