Kisiklott egy villamos, kéményekbe csapott a villám Debrecenben

Akt.:
Kisiklott egy villamos, kéményekbe csapott a villám Debrecenben
© Fotó: Matey István
Debrecen – Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, villamos ütközött busszal szerda délután Debrecen belvárosában.

Az ütközés következtében a villamos kisiklott. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik a járműveket átvizsgálták, és áramtalanították azokat. Az OMSZ illetékese elmondta, 13 sérültet szállítottak kórházba. A villamost a tűzoltók és a DKV szakemberei közösen késő este helyezték vissza a sínre – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem illetékese.

villamosb2Fotó: Matey István


Forrás: Youtube/PoliceHungary

Szerda hajnalban Debrecenben, a Komlóssy úti emeletes ház hatodik emeletén megakadt a lift, amelyben egy személy tartózkodott. A debreceni hivatásos tűzoltók liftkulcs segítségével kiszabadították a bajbajutottat, aki sérülés nélkül úszta meg az esetet.

Reggel ismét vonultak a tűzoltók a Komlóssy útra, mert lehasadt egy faág, amely veszélyeztette a közúti forgalmat. Az egység motoros láncfűrésszel levágta a faágat.

Villám csapott egy ház kéményébe szerda reggel Debrecenben, a Lahner utcában. A tűzoltók a kéményt lebontották, a megsérült tetőt pedig lefedték.

A Keresztesi utcában is villámcsapás ért egy kéményt, amely meglazította a ház tégláit. Az ingatlanban két ember tartózkodott, akik közül egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. A tűzoltók a laza téglákat eltávolították.

Szerda délelőtt kerítésre, illetve úttestre dőlt egy akácfa törzsének egy része a debreceni Külső Létai úton. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel a fát kivágták. Az eset során kisebb anyagi kár keletkezett.

Debrecenben, az Arany János téren tőből kidőlt egy tizenöt méteres magas fa, amely a gyalogos forgalmat veszélyeztette. Az egység láncfűrésszel avatkozott be. A fa felhasította az aszfaltot, ezzel nagyobb anyagi kár okozott.

Délután Debrecenben, a Derék utcában letört és fennakadt egy hat méteres magas fa egyik ága. A debreceni tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül láncfűrésszel távolították el az ágat.

Egy személygépkocsi árokba borult és a tetején állt meg szerda késő délután Hajdúszovát külterületén. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autó vezetője nem sérült meg.

Az OMSZ illetékesétől megtudtuk, szerdán a megyei mentők 198 feladatot láttak el.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az egyenruhások az elmúlt 24 órában összesen 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos és 1 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 26 személyt állítottak elő, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 11 esetben történt.

HBNHajdúszovát.
HAON.HU


hirdetés