Kidőlt fa, beszakadt kémény, baleset baleset hátán – Brutális hétvégéje volt a tűzoltóknak

Kidőlt fa, beszakadt kémény, baleset baleset hátán – Brutális hétvégéje volt a tűzoltóknak
© Fotó: katasztrofavedelem.hu
Hajdú-Bihar – Az elmúlt hétvégén összesen harminckilenc esetben riasztották a tűzoltókat. Öt alkalommal tűzesethez, huszonhat alkalommal pedig műszaki mentésre riasztották a megye lánglovagjait.

Belerohant egy traktorba egy személyautó, Létavértes és Pocsaj között, péntek hajnalban. A jármű utasai közül többen megsérültek, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A műszaki mentést a létavértesi önkormányzati tűzoltók végezték, akik feszültségmentesítették a járműveket. A műszaki mentés idejére a két települést összekötő utat lezárták.

Kigyulladt egy segédmotoros kerékpár péntek délelőtt Egyeken, a Fő téren. A teljes terjedelmében égő járművet az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött a 35-ös főút 70-es kilométerszelvényében, a Bodaszőlői leágazásnál. A jármű utasai közül többen megsérültek, Ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Az ütközés következtében egy ember beszorult az egyik járműbe, ezért őt a hajdúböszörményi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével szabadították ki. Ezzel párhuzamosan feszültségmentesítették a járművet valamint átvizsgálták annak üzemanyagrendszerét. A műszaki mentési munkálatok és a rendőrségi helyszínelés idejére megállították a forgalmat a főút érintett szakaszán.

Közel két hektáron égett a rendre vágott széna, öt körbála és egy bálázógép péntek délután. A nádudvar külterületén történt tűzesethez a püspökladányi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt, a keletkezett kárérték azonban több mint tízmillió forint.

Családi ház melléképületében tárolt tűzifa és egy a padláson tárolt szalmabála fogott tüzet Földesen, a Csillag utcában. A péntek délután történt tűzesethez a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Két személygépkocsi ütközött péntek délután Hajdúnánáson, a Polgári utcában. A helyi hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették a járműveket, majd az egyik gépkocsiból egy beszorult személyt feszítővágó segítségével szabadítottak ki. A két járműben összesen ketten utaztak közülük egy fő könnyű egy pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Beszakadt a kéménye és a padlása is beomlott egy családi háznak péntek éjszaka Hajdúböszörmény-Bodaszőlőn, a Csonkatorony utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kötélbiztosítás mellett, dugólétrán keresztül a kényt lebontotta, majd átvizsgálta az épület födémszerkezetét, ami nem sérült, így a ház lakható maradt. Az eset során személyi sérülés nem történt.


kv2

Fotó: katasztrofavedelem.hu


Két személygépkocsi karambolozott, szombat hajnalban, Debrecenben, a Vágóhíd utcában. A balesetben többen könnyű sérüléseket szenvedtek. A debreceni hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették a járműveket, és az üzemanyagfolyás megszüntetésére avatkoztak be.

Közel háromezer négyzetméteren fogott tüzet Hencida és Esztár között egy búzatarló és húsz bála széna. A lángokat a létavértesi tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.

Az úttestre dőlt egy fa Kaba és Hajdúszovát között szombat délután. A közúti forgalmat veszélyeztető növényt a kabai önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el. Ezzel a káreseménnyel szinte egyidőben több településre is fakidőlés miatt riasztották a tűzoltókat. Tépe külterületén villám csapott egy nyárfába, ami az út felé veszélyesen megdőlt, ezért a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kivágták a közúti forgalomra veszélyt jelentő növényt. Tiszacsegén a Tiszavirág utcában borult az úttestre egy nagyméretű fa. A forgalmi akadályt képező növényt, az egyeki önkormányzati tűzoltók távolították el az úttestről. A későéjjeli órákban, Debrecenben, a Vécsey utcában egy kidőlt, közel tíz méteres, teljes útzárat képező fát kellett a megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak eltávolítani.

Személygépkocsi és motorkerékpár ütközött Berettyóújfalu külterületén, a 42-es számú főúton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették a személygépkocsit, amiben hárman utaztak. Közülük két fő könnyű, egy pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A mentőszolgálat elmondása alapján a motorost válságos állapotban szállították kórházba.

Két személygépkocsi karambolozott szombat este Debrecenben, a Mikepércsi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették a járműveket. Az ütközés következtében egy ember a járműbe szorult, őt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki.

Több ponton is, közel húsz centiméter mély víz gyűlt össze Hajdúszoboszlón a kempingben. A felgyülemlett vize, ami több sátrat is elöntött, a helyi hivatásos tűzoltók szivattyúzták el.

Járdára és kerítésre dőlt egy iskola udvarán található fa, tegnap reggel Hajdúnánáson, a Polgári utcában. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a gyalogosforgalmat veszélyeztető fát. Néhány órával később ismét egy veszélyes fa miatt riasztották a hajdúnánási tűzoltókat. Ekkor a település Pöstyén utcájába, egy szigeteletlen villanyvezeték ért egy fa ágaihoz, ezért az szikrázott. A tűzoltók értesítették az áramszolgáltatót, és az érintet szakasz feszültségmentesítése után, motoros láncfűrésszel vágták le a fa veszélyt okozó ágát. A délután órákban a kabai önkéntes tűzoltóknak is egy veszélyesen megdőlt fa adott munkát. A Rákóczi Ferenc utcában egy nagyméretű tuja villanyvezetékre és lakóépületre dőlt. Az önkéntesek a karcagi hivatásos tűzoltók segítségével, teljes útlezárás mellett vágták ki a veszélyt jelentő fát. A késődélutáni órákban a megyeszékhelyen, az Orosháza utcában egy leszakadt, és a közúti forgalmat veszélyeztető faág miatt riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat, akik láncfűrész segítségével darabolták fel az ágat.

Papírhulladék szelektív gyűjtésére szolgáló kuka kapott lángra vasárnap hajnalban Nádudvaron, a Bartók Béla utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Vasárnap délben érkezett a bejelentés, miszerint Debrecenben egy István úti lakás ajtaján sűrű füst szivárog a lépcsőházba. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol szerencsére csak ételleégés történt, amit a tulajdonos a tűzoltók kiérkezése előtt eloltott. A tűzoltók az épületet átszellőztették. Az eset során személyi sérülés nem történt.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Hajdúszovát.
HAON.HU


hirdetés