Folytatják a szemétszedést

Folytatják a szemétszedést
© Fotó: Vmirjáncki József
Körösszegapáti – A falu lakói is csatlakoztak a „Te szedd!” mozgalomhoz. A jelentkezők a községháza előtt gyülekeztek, hogy részt vegyenek a szemétszedésben. Tarsoly Attila polgármester tartotta az eligazítást, mindenki kapott kesztyűt, majd a csoportok zsákot, és elindultak megtisztítani a falut.

Az iskola diákjai a tanárok vezetésével a település utcáit, parkjait, a játszóteret szabadították meg a hulladéktól, a felnőttek pedig a település határában, főleg a közutak melletti árkokat tisztították. Azt már a gyűjtés idején meg lehetett állapítani, hogy a település területe szerencsére csak kis mértékben szemetes. Viszont nagyon szomorú, hogy a külterületi utak mentén lévő árkokban igen sok a szemét. Főleg műanyag csomagoló anyagok, italos palackok, de zsákokban kidobott háztartási szemét is található bőven. A felnőttek ezek nagy részét gyűjtötték.

Fotó: Vmirjáncki József

Arra senki sem tudott magyarázatot adni, hogy mi készteti az embereket arra, hogy ilyen módon szabaduljanak meg szeméttől, mikor szinte mindenkinek van gyűjtő kukája, és minden évben van lomtalanítás.

A településen elhatározták, hogy ezután tavasztól őszig minden hónap második hetének szerdáján rendeznek hasonló szemét gyűjtési akciót a településen, önkéntesek bevonásával – jelentette be Tarsoly Attila polgármester.

– Vmirjáncki József –Hajdúszovát.
HAON.HU


hirdetés