DVSC: gólgazdag összecsapás után tovább kell jutni

Damásdi Alexék (fehérben) előnyt szereztek a jövő heti, debreceni visszavágóra
Damásdi Alexék (fehérben) előnyt szereztek a jövő heti, debreceni visszavágóra - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Az NB III-as FC Ajka otthonában vívott Magyar Kupa-nyolcaddöntőt a DVSC futballcsapata kedden este, tévés meccsen. A házigazdák igen bátor focival rukkoltak elő, ennek köszönhetően kétszer is egyenlítettek. A nagyobb rutin azonban a vendégek mellett szólt, és a Loki 3–2-es előnnyel várhatja a visszavágót.

A Fradi-verés után valamivel kisebb, ám szintén fontos feladat előtt állt kedden este a DVSC futballcsapata, ugyanis az FC Ajka otthonában vívott Magyar Kupa-összecsapást a legjobb nyolc közé jutásért. A debreceniek az NB III-as ellenfelük ellen úgymond vegyes csapattal álltak ki, ezt mutatta a Kosicky – Cikos, Kinyik, Mészáros, Barna – Kuti, Pávkovics, Nagy K., Damásdi – Takács T., Zsóri összeállítású tizenegy, amelyet Herczeg András a pályára küldött.

Aktívabb hazaiak

A vendégek számára figyelmeztető jel lehetett, hogy az ajkaiak vezetik a harmadosztály Nyugati csoportját, veretlenül, ráadásul az előző körben az MTK-t búcsúztatták el.

Aktívabban kezdett a hazai gárda, a cívisek kicsit kényelmesen indították a kilencven percet. Az Ajka pár perc után a kapufát is eltalálta, a kipattanót Kosicky ölelte magához vetődve. Válaszként Zsóri Dániel lőtt tiszta helyzetből kapura, milliméterekkel mellé.

Potyogtak a gólok

A folytatásban is a vendéglátók domináltak, a lokisták inkább csak védekeztek.

Ennek ellenére a szünet előtt nem sokkal ismét Zsóri játszotta magát tisztára, de közeli lövését védte a kapus. A felek végül iksszel vonulhattak pihenőre. A második játékrészre felpörögtek az események, az 59. percben Takács megszerezte a vezetést a DVSC-nek, de nem sokkal később Illés egalizált.

Eseménydús negyvenöt perc volt, Kuti egy szép emeléssel a 66. percben újra a Debrecent juttatta vezetéshez, de hét minutumra rá Kenderes ismét egalizált.

Hogy mégis előnnyel utazzanak haza a vendégek, arról Pintér gondoskodott, góljával kialakult a 2–3-as végeredmény, így nyert a Lokomotív. A visszavágó jövő hét kedden lesz.

TN


A tények

Magyar Kupa-nyolcaddöntő, első mérkőzés

FC Ajka – DVSC 2-3 (0-0)

Ajka, 2500 néző. Vezette: Bogár (Becséry, Baghy)

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai (Csaba 85.), Kovács G., Csemer – Illés (Molnár 77.), Csizmadia, Nagy E. (Pavlitzky 72.), Kenderes, Horváth P. – Nagy K.

DVSC: Kosicky – Cikos, Kinyik, Mészáros, Barna – Damásdi (Bárány 81.), Pávkovics, Kuti, Nagy K. (Jovanovic 55.) – Takács T., Zsóri (Pintér 65.)

Gól: Takács (59.), Illés (60.), Kuti (66.), Kenderes (73.), Pintér (91.)

Sárga lap: Damásdi (49.), Kenderes (55.), Kinyik (56.)


Budapest - A Debrecen 3-2-re nyert a harmadosztályú Ajka vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első összecsapásán, kedden. A gól nélküli első felvonást követően a Debrecen az 59. és a 71. percben is megszerezte a vezetést, de az Ajka mindkétszer - percekkel a vendégek góljait köve...Hajdúszovát.
HAON.HU


hirdetés