Debrecen környéke is fejlődhet

Akt.:
Papp László, Debrecen polgármestere a szerdai sajtótájékoztatón
Papp László, Debrecen polgármestere a szerdai sajtótájékoztatón - © Fotó: Kiss Annamarie
Debrecen – Debreceni Agglomeráció Fejlesztési Tanács létrehozásáról tárgyaltak polgármesterek.

Olyan kezdeményezést indítunk most útjára, amire nem volt még példa Magyarországon. A meghívott önkormányzatokkal közösen szeretnénk létrehozni a Debreceni Agglomeráció Fejlesztési Tanácsát”

– ismertette Papp László, Debrecen polgármestere szerda délelőtt, mielőtt a debreceni Kölcsey Központban találkozott 20 környékbeli polgármesterrel. A városvezető azzal indokolta a szervezet megalapítását, hogy Debrecen az elmúlt néhány évben erős gazdasági fejlődésen ment keresztül. A folyamat minden bizonnyal a következő években is folytatódik. Papp László kifejtette: ezért a város megszólítja elsősorban az agglomerációhoz tartozó települések vezetőit. Olyan együttműködést terveznek, amely a gazdaság mellett, például az oktatásra és a turisztikára is kiterjed.

Fotó: Kiss Annamarie

– Nem minden befektetési szándék Debrecent fogja megcélozni a közeljövőben. Olyan helyszíneket is keresni fog a tőke, amelyek a város 20, 50, vagy akár 100 kilométeres körzetében találhatók – magyarázta a megyeszékhely vezetője.

Fotó: Kiss Annamarie

Elmondta: a Debrecennel együttműködő városoknak azt ajánlják, hogy az EDC bevonásával segítenek felkészülni ezekre a befektetésekre. A cél, a 2017-ig az uniós régiók között az utolsók közzé tartozó Észak-Alföldet a legversenyképesebb régiók közé emelni. Ahhoz, hogy ez sikerüljön a települések közötti együttműködésre lesz szükség – tette hozzá Papp László.

OCs


Debrecen - Tart a kitermelése a BMW-gyár létesítése érdekében a város által megvett földeken lévő faiskola növényeinek. A Dehir.hu cikke szerint a 600 páfrányfenyőt és több mint ezer nagy cserjét csaknem 300 méteren ültetik el a 33-as főút mellett, két sorban. A fák között lesznek a cserjék, s íg...

Mezőgazdasági földterület Debrecen határában, a 33-as főút mellett, középen egy BMW személyautó 2018. július 31-én. Ezen a területen és környékén épít gyárat a BMW Group, a beruházás értéke meghaladja majd az egymilliárd eurót. A debreceni gyáregység képes lesz ugyanazon a soron hagyományos robbanómotorral és elektromotorral ellátott járművek előállítására, és az új üzemben akár évi 150 ezer járműt gyárthatnak majd.
Debrecen - Nyílt közbeszerzést írt ki a debreceni BMW autógyárnak is helyet adó Észak-nyugati Gazdasági Övezet területének tereprendezésére és vízelvezetésére a debreceni önkormányzat. Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent felhívás szerint a munkát áprilisban kell megkezdeni és bő egy év al...



Hajdúszovát.
HAON.HU






hirdetés