Apák napja Hajdúszováton

By Királyné
Apukám, apukám találd ki, hogy az én nagy kincsem ugyan ki........
Apukám, apukám találd ki, hogy az én nagy kincsem ugyan ki........ - © Király Jánosné

              II. Apák Napja a Hajdúszováti Óvoda Ibolya csoportjában
Az idén második alkalommal került megrendezésre az óvodában „Apák napja”. Hivatalosan június harmadik vasárnapja Apák napja, ekkor ünneplik az apaságot és a szülői szerepet, de mivel ez az időpont az óvodai nevelési éven kívül esik, ezért mi viccesen ezt az Ivó napjához (május 19.) közeli időpontot választottuk.
2014. 05. 17-én az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, de ennek ellenére boldogan érkeztek a gyermekek édesapjukkal az óvodába. Volt apuka, aki ma volt először az óvoda kapuján belül, de a legtöbben már a tavalyi apák napi ünnepségen is részt vettek.
Az édesapákat kis verses, zenés műsorral köszöntöttük, majd közös zenés tornával indítottuk a napot. A sok nevetés mellett mindenki igyekezett pontosan végezni a gyakorlatokat. Ezt követően sorversenyekre került sor, ekkor az apukák a kicsi csemetéikkel együtt teljes versenylázban égve mérték össze gyorsaságukat, ügyességüket.
A „fészekfoglaló” játék után az udvaron elrejtett puzzle darabokat tartalmazó borítékok megkeresésében is mindenki lelkesen vett részt, amiből néhány lelkes apuka segítségével az Ibolya csoport csoportképe állt össze.
Néhány egyszerű Kvíz kérdés és rajzolásos feladat csalt ezután mosolyt újra az arcokra, de a „Szólalj meg kismadár” játék is fergeteges sikert aratott. A dajka néni és egy lelkes anyuka bográcsban paprikás burgonyát főzött nekünk. A finom ebéd után desszertként jégkrémmel leptük meg a jelenlévőket.
A nap fénypontjaként minden jelenlévő apuka saját névre szóló képes Díszoklevelet vehetett át, az alábbi szöveggel:
„Apák napján köszöntelek tégedet édesapám.
Virág nélkül állok én most, de nagyon szeretlek ám!
Nem hoztam virágot, sem finom csörögefánkot,
hoztam viszont nagy ölelést, szép szavakat, sok csínytevést.
Mert tudom, hogy te értékeled, nem csak azt, ha jó vagyok,
hanem azt is, hogyha naphosszat csak rosszalkodok.
Így köszöntelek édesapám, az apukák napján,
s arra kérlek én tégedet, hogy élj
még velem soká, soká!”
Boldog apák napját!
HAJDÚSZOVÁT, 2014. MÁJUS 17.
A mai nappal is megtérült minden fáradozásunk. Pedagógusként és anyaként egyaránt megérintett a közös élmény, a felhőtlen jókedv, kacagás és a játék nyújtotta öröm. Bízom benne, hogy az apukák és a jelenlévő nagypapa is szép és kellemes élményekkel tért haza.

Címkék:


Hajdúszovát.
HAON.HU


hirdetés