A vízelvezető betonozásától a szoborig

Akt.:
Öt utcában betonozzák le a csapadékvíz-elvezetőt - a képen Váradi Jenő polgármester
Öt utcában betonozzák le a csapadékvíz-elvezetőt - a képen Váradi Jenő polgármester - © Fotó: Kovács Péter
Hajdúszovát – Három jelentősebb pályázatot is nyert a község az utóbbi időben.

Az önkormányzat vezetősége azon dolgozik, hogy színvonalas lakhatási körülményeket biztosítsanak a lakosoknak.

Az egészségügyi centrum kialakítása, jelenleg is tart. Az egészségügyi központban két háziorvos, egy fogorvos, valamint két védőnő dolgozik majd. Szükség volt már a centrumra, hiszen a faluban három különböző helyen van az egészségügyi ellátás, és ez nem gazdaságos. Az új épület közel 350 négyzetméter nagyságú lesz, és a kor színvonalán biztosítja az ellátást – tudtuk meg Váradi Jenő polgármestertől, aki beszélt a további beruházásokról is.

vjFotó: Kovács Péter

– Öt utcában kibetonozzuk a földmedrű csapadékvíz elvezetőt. A családsegítő- és a gyermekjóléti szolgálatnak egy több mint 200 négyzetméteres épületet alakítunk ki. Ezek mellett négy utcába építünk járdát, felújíthuk az I. világháborús emlékművet, a művelődési ház tetőzetét, külterületi utakat aszfaltozunk és létrehozzuk a Biztos Kezdet Gyerekházat.

GYT


Nagy István
Hajdúszovát - A helyi start munkaprogram jól működik, abban jelenleg hatvanan vesznek részt. Ők többnyire a mezőgazdaságban és a kertészetben dolgoznak. Jelentős a fóliasátras zöldségtermesztés. A munkaprogramba jelentős hányadban foglalkoztatnak roma lakosságot – mondta Váradi Jenő polgármester. ...Hajdúszovát.
HAON.HU


hirdetés