Hajdúszoboszlón fürdőznek a legtöbben

Hajdúszoboszlón jól esik a pihenés
Hajdúszoboszlón jól esik a pihenés - © Fotó: Derencsényi István
Hajdúszoboszló – A hazai fürdővárosok hosszú távon is a belföldi turizmus kiemelt célpontjai lesznek.

A magyarok szerint Hajdúszoboszló, Hévíz és Bükfürdő a legnépszerűbb belföldi termálvizes fürdőhelyek – derül ki a NaturMed Hotel Carbona megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból. Az eredmények alapján a hazai fürdőzés helyszínei széles körben ismertek, és a vendégéjszakák növekvő száma is alátámasztja, hogy fürdővárosaink a belföldi turizmus kiemelt célpontjai. A magyarországi termálvizes fürdőhelyek nemcsak a külföldi, hanem a belföldi vendégek körében is nagyon népszerűek, amit jól mutat, hogy az ilyen különleges adottságokkal rendelkező városok rendre a vendégéjszakák számát összesítő statisztikák élén szerepelnek.

Hajdúszoboszló az első

A kutatás eredményei alapján a Top 3 legnépszerűbb termálvizes fürdőhely Hajdúszoboszló, Hévíz és Bükfürdő, melyeket Gyula és Zalakaros, a lista második felében pedig Egerszalók, Harkány, Miskolctapolca, Budapest és Sárvár követ.

Az eredmények alátámasztják a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által a belföldi vendégéjszakák száma alapján közzétett városrangsort is (Budapestet nem számítva, amely a termálvizes adottságai mellett más szempontok alapján is a turisták kiemelt célpontja). A KSH 2017-es adataiból ugyanakkor az látszik, hogy a külföldi vendég­éjszakákat tekintve a Top 3 sorrendje Hévíz, Bükfürdő és Hajdúszoboszló. A hévízi szálloda kutatása alapján a termálfürdőzés a fiatalok és a középkorúak körében is népszerű, ami szintén igazolja, hogy a hazai fürdővárosok hosszú távon is a belföldi turizmus kiemelt célpontjai lesznek.

HBN


A kutatás alapján a legnépszerűbb hazai termálvizes fürdőhelyek:

  1. Hajdúszoboszló
  2. Hévíz
  3. Bükfürdő
  4. Gyula
  5. Zalakaros
  6. Egerszalók
  7. Harkány
  8. Miskolctapolca
  9. Budapest
  10. Sárvár