Hajdúszoboszlói siker az erőemelő világbajnokságon

Hajdúszoboszlói siker az erőemelő világbajnokságon
© Fotó: Magánarchívum
Hajdúszoboszló – Pánisz László összetettben bronzérmet szerzett a finnországi viadalon, guggolásban pedig arany a termése.

Finnországban rendezték meg június első felében az IPF erőemelő szövetség világbajnokságát, melyen speciális erőemelőruha nélkül indulhattak el a versenyzők. Magyarországot a Masters I ( 40 év felettiek ) – 120 kg-os kategóriájában a Hajdúszoboszlói Birkózó SE 43 esztendős elnökhelyettese, Pánisz László erőemelő magyar bajnokunk képviselte.

A megmérettetés három erőszámból állt, guggolásból, fekvenyomásból és felhúzásból, mely számokat külön és egyben is díjaztak a vébén.
Pánisz László guggolással kezdett és 285 kg-os teljesítményével maga mögé utasította a tizenegy fős mezőnyt és világbajnoki aranyérmet szerzett. A fekvenyomás már nem ment ilyen jól a szoboszlói sportolónak, 145 kg-os teljesítményével sereghajtóként végzett ebben a számban.
Ám a versenytársaknak a végére maradt a fekete leves, vagyis a felhúzás! Itt szoros küzdelemben, az amerikai ellenféllel egymást túl licitálva, 305 kilós teljesítménnyel világbajnoki ezüstérmet sikerült megszereznie Pánisznak, összesítésben pedig – 735 kg-os teljesítménnyel – a harmadik helyen végzett a hajdúsági erőemelő.

HBNSporthírek