Hajdúszoboszlói képzőművész budapesti kiállítása

Kocsis Fanni kiállítása Budapesten
Kocsis Fanni kiállítása Budapesten - © Fotó: magánarchívum
Budapest, Hajdúszoboszló – Kocsis Fanni sikeres bemutatkozása a Budai Vár szálloda-galériájában.

A 20 éves – jelenleg a Műszaki Egyetem Ipari Termék és Formatervezői Szakán tanuló – hajdúszoboszlói Kocsis Fanni a fiatalokra jellemző bátorsággal megmutatta november 3-án, szombaton a főváros művészetszerető közönségének: induló képzőművészi pályafutásának mi is az eddigi eredménye.

A budavári St. George Residence Hotel Barokk különtermében működő galéria az elmúlt több mint egy évtized során számos itthoni és külföldi képzőművész kiállításának adott otthont. Most a hajdúszoboszlói Kocsis Fanni 22 képe mutatja meg egy igen fiatal alkotó látásmódját, képvilágát. A megjelent mintegy félszáz érdeklődőt a Hajdúszoboszlóról elszármazott Kiss Dezső Péter gasztronómiai szakíró köszöntötte.

kf2Fotó: magánarchívum

A bemutatkozó művész kedvenc témája az emberek közötti kapcsolat, a természet ezerféle megnyilvánulásának megörökítése. Az erdő, mint a természetnek csodás sűrítménye, szintén fő motívum művészi látásmódjában.

Stofa György, az St. George Residence Hotel tulajdonosa így összegezte benyomásait: „Fontosnak tartom, hogy fiatal tehetségeknek is adjunk bemutatkozási lehetőséget! Magam Kárpátaljáról származom, és úgy gondolom, az is küldetésem, hogy keressük, fedezzük fel, mutassuk meg szélesebb publikum előtt a művészeti értékeket.”

HBN