Ünnepi és újévi véradásokra invitál a Vöröskereszt

Ünnepi és újévi véradásokra invitál a Vöröskereszt
© Illusztráció: Matey István
Hajdú-Bihar – A vérkészleteket az ünnepek alatt és azok után is szinten kell tartani, ehhez kéri az Önök segítségét a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

A véradás-szervezők a vérkészletek biztonságos szinten tartásáért kérik, hogy aki teheti, adjon vért a két ünnep között, vagy az ünnepek után.

Könnyen megközelíthető, központi helyszínekre szerveznek véradást a vöröskeresztes véradás-szervezők Hajdú-Bihar megyében a két ünnep között és január első napjaiban. A legkritikusabb napok következnek, hiszen év végén a hosszú szünnapok és szabadságok miatt kevesebb a donor, miközben a vérigény megnövekedhet. Ráadásul vannak olyan vérkészítmények, amelyek csak néhány napig tárolhatóak. A vöröskeresztesek ezért azon vannak, hogy minél kisebb időkieséssel és minél kényelmesebben vért adhassanak a segítő szándékú emberek.

Debrecenben a két ünnep között forgalmas bevásárlóhelyeken (a Fórum Bevásárló Központban és a Kishegyesi úti Tescóban) várják az önkéntesek és munkatársak a véradókat. Január 4-én – a hónap első csütörtökén – nosztalgikus ízekkel, kolbásszal és sörrel vendégelnek meg minden véradót a Dósa nádor téri Napló-székházban. A megye településeinek központjába, a jól megszokott helyszínekre is kiköltöznek (többek között Nagyhegyesre, Hajdúszoboszlóra, Berettyóújfaluba, Nyíradonyba, Esztárra és Fülöpre).

Újévi véradás nosztalgikus ízekkel

Január 4-én, az év első csütörtöki napján a Napló-székházban (Dósa nádor tér 10.) 13.00 és 17.30 között újévi nosztalgia-véradásra invitálják a donorokat, vagyis minden 18-65 év közötti segítő szándékú embert, aki egészséges, és az elmúlt 56 napban nem adott vért. A véradás után – folytatva a fiatal hagyományt – sörös, virslis menüvel vendégelnek meg minden véradót.

A szervezők most is kérik a donorokat, hogy a napszaknak megfelelően étkezzenek a véradás előtt, fogyasszanak bőségesen folyadékot, és természetesen hozzák magukkal személyi igazolványukat, lakcím- és TAJ-kártyájukat.

– Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete –Hajdúszoboszló.
HAON.HU


hirdetés