Órákig küzdöttek az életéért

Akt.:
Órákig küzdöttek az életéért
© Forrás: Fábián Tamás Facebook
Debrecen, Hajdúszoboszló – A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika közleménye a tragikus eset kapcsán.

A lombik eljárásban hármas ikerterhességgel fogant hajdúszoboszlói kismama veszélyeztetett terhesség miatt a 26. héttől feküdt benn klinikánkon. A 32. hétre súlyosbodó anyai betegség miatt orvosai császármetszést indítottak nála december 15-én. Mindhárom magzat, a két lány és egy fiú jó állapotban született, 1300 és 1600 gramm közötti súllyal.

Az édesanyát a szülést követően a HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezeltük. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával.

A Klinikai Központ munkatársai azonnal megkezdték a kismama újraélesztését, csatlakozott hozzájuk a FőnixMed speciális resuscitatiós teamje is. Keringését átmenetileg sikerült újraindítani, de a további 50 perces komplex szakszerű ellátás ellenére elvesztettük az édesanyát.

Az újraélesztést végző klinikai szakemberek több órán keresztül küzdöttek a kismama életéért, megmentésére mindent megtettek.

A tragikus veszteség méltóság- és kegyeletteljes kezelésére a jelen lévő családtagok számára a szülőszoba egyik helyiségét kegyeleti szobaként bocsátottuk rendelkezésre.

Az ikrek az újszülött osztályon vannak, egészségesek, ellátásukhoz, annak megszervezéséhez a Debreceni Egyetem klinikája minden lehetséges segítséget megad. Az eset körülményeinek és az okoknak a tisztázása a vonatkozó kormányrendelet szerint, közigazgatási hatósági eljárás keretében történik.

Az eset a klinika dolgozóit is mélyen megrendítette.

Osztozunk a család gyászában.

Kérjük a sajtót, hogy a tragikus eset kapcsán a gyászoló családra és a megrendült klinikai dolgozókra legyenek tekintettel, az intézmény területén ne forgassanak.


Debrecen, Hajdúszoboszló - Pénteken egy édesanya elhunyt Debrecenben, miután három gyermeknek adott életet. Fábián Tamás – a magára maradt, hajdúszoboszlói édesapa – megkeresésünkre elmondta, minden segítségnek nagyon örülnek. Egyelőre az „induláshoz” szükséges dolgokkal rendelkeznek. Babaruhák ...Hajdúszoboszló.
HAON.HU


hirdetés