Nagykéssel rabolt boltot a nádudvari férfi, vádat emeltek ellene

Nagykéssel rabolt boltot a nádudvari férfi, vádat emeltek ellene
© Fotó: police.hu
Hajdúszoboszló, Nádudvar – Először húszezret akart elvinni, de amikor látta, hogy több pénz van az eladónál, már a teljes összeget követelte.

A vádlott nádudvari lakóhelyén magához vett egy 22 cm pengehosszúságú hegyes kést, és azzal szeptember 20-án reggel fél nyolc körül bement a település főutcáján lévő egyik élelmiszerboltba, ahol az eladónő egyedül tartózkodott.

A férfi felszólította a sértettet, hogy adjon neki 20 ezer forintot, és ezzel egyidejűleg a nála lévő kést jobb kézzel a sértett irányába tartva olyan kijelentést tett, hogy „komolyan gondolom”.

A megfélemlített sértett a kasszából 20 ezer forint helyett összesen 35 ezer forintot emelt ki, és ebből 20 ezer forintot akart átadni a vádlottnak. A férfi látva azt, hogy a sértett kezében több pénz van, felszólította, hogy a teljes összeget adja át. A sértett félelmében eleget tett a vádlott követelésének és átadta a nála lévő készpénzt. A vádlott eltette a pénzt, majd sietősen távozott az üzletből.

A sértettet alkalmazó gazdasági társaság 35 ezer forintos kárából lefoglalással és kiadással 25.500 forint megtérült, további 9.500 forintot a vádlott rokonai közreműködésével a későbbiekben térített meg.

A vádlott által használt kés emberi élet kioltására alkalmas. A bűncselekmény során az eladónő sérülést nem szenvedett.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon – olvasható az ügyészség honlapján. A vádlott bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, továbbá lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Mindezekre tekintettel a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyet nyilvános ülésen bírálja el, s a vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélje, továbbá indítványt tett arra, hogy a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt kést kobozza el.


Hajdúszoboszló, Nádudvar - A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság munkatársai egy órán belül elfogták a nádudvari férfit. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság rablás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 23 éves férfival szemben. Az eddigi információk szerint a férfi szeptember 20-án fél 8...Hajdúszoboszló.
HAON.HU


hirdetés