Koncerttel tüzeljük fel a jeges hangulatot!

Akt.:
Érkezik az Intim Torna Illegál
Érkezik az Intim Torna Illegál - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Debrecenben? Íme néhány remek program a következő néhány napra. Az Intim Torna Illegál alternatívrock-zenekar például szombaton ad egy fergeteges koncertet, amelyen a régi nagy slágerek mellett legújabb dalaikat is hallhatóak lesznek.

Január 25., péntek

19 óra: Tükrös-koncert és táncház, Nagyerdei ­Víztorony

A Tükrös zenekar azon kevesek közé tartozik, akik úgy gondolják, hogy a legjobb falusi bandák összeszokott „kamaramuzsikálása” magában hordozza azt a fajta erőt és dinamizmust, amely minden korban megállja a helyét, és a feldolgozás szándéka és a műfaji keverés nélkül is képes nem mindennapi élményt nyújtani a hallgatóságnak. Az más kérdés, hogy az úgynevezett revival zenekarok számára ugyanezt a teljesítményt produkálni szintén nem mindennapi feladat, amivel csak nagyon kevesen hajlandóak megküzdeni – olvasható bemutatkozásukban. Koncert után tánctanítás és táncház várja az érdeklődőket.

20.30: D vitamin – Pótszilveszter – Roncsbár

A zenekar 1977-ben alakult Lakatos Sándor „Cimpa” vezetésével. Műsorán jellemzően a ’70-es, ’80-as évek slágereit eleveníti fel. A zenekar tagjai 2017-ben: Lakatos Sándor (dob), Papp Attila (ének), Urai László (gitár), Tóth Imre (basszusgitár), Hegedűs Sándor (billentyűk), Sipos István (gitár) – olvasható a debrecenirockmuzeum.hu oldalon.

21 óra: Mig–29 Punkok A Gyermekklinikákért – Rock­Cafe (Hajdúszobosz­ló)

Az esemény a gyermekklinikák támogatásáért jött létre. Az este folyamán először a Havaria Honkakka fogja felpörgetni a bulizni vágyókat, egyébként ők az egyetlen metálzenekar a szettből. Utána Az Utolsó 5!! zenekar fokozza a hangulatot. A Mig–29 Kerozin/Axellel és Ziggyvel kiegészülve fogja „letépni az arcotokat” – írják. Végezetül a BoobStorm zenekar zárja az estét.

Január 26., szombat

20 óra: Juhász Tomi – Vaklárma – Incognito Club

Az eredetileg one man band produkciót Juhász Tomi gitáros, énekes, dalszerző indította 2015-ben. Évek alatt, sokféle változás után alakult ki a mostani trió. Az elmúlt években többek között játszottak a Kobuci Kertben, az A38-on, a Szigeten, az Ördögkatlan Fesztiválon, a Művészetek Völgyében és a Strand Fesztiválon. Társadalmi kérdésekben is hallatták a hangjukat. Szövegeikben generációjukra jellemző problémákról beszélnek, a szerelemről, útkeresésről, elfogadásról. Ez utóbbiról Juhász Tomi már csak vaksága révén is igen sokat tud. Muzsikájukban egyaránt találhatunk beat-, újhullámos, alternatív és népzenei motívumokat. Ihletőik is ezen stílusok képviselői: The Beatles, KFT, Hiperkarma, Kispál és a Borz, Ben Howard, First Aid Kit.Hajdúszoboszló.
HAON.HU


hirdetés