Gázömlés – Katasztrófavédelem: lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség

Gázömlés – Katasztrófavédelem: lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Debrecen – Továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a tűzoltók a hajdúszoboszlói gáztárolóban kedd hajnalban keletkezett tűz oltásán, lakosságvédelmi intézkedés nem történt – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd délben az MTI-vel.

Papp-Kunkli Nóra elmondta, Hajdú-Bihar megyéből 35 tűzoltókocsi van a helyszínen, de érkeztek Miskolcról és Szolnokról is tűzoltóegységek, oltják a lángokat és a tűz továbbterjedésének megakadályozása érdekében hűtik a területet.

Hozzátette: a katasztrófavédelmi mobillabor folyamatos méréseket végez Nagyhegyes környékén. A mérések gáz jelenlétét nem mutatták ki a levegőben.

A tároló és a gázvezeték visszahűtése után a tűzoltók a lángoló tartályt habbal fogják eloltani; folyamatosan vizsgálják a terület, a tároló és a vezetékek hőmérsékletét. A gáztároló szakemberei pedig szabályozzák a nyomást – mondta a szóvivő, jelezve, az érintett terület továbbra is le van zárva.

Fáber Dániel, a gáztárolót működtető Magyar Földgáztároló Zrt. PR-vezetője korábban azt közölte: a vezetékeket leszakaszolták, a gázkutakat lezárták annak érdekében, hogy ne legyen utánpótlása a gáznak.

Kiemelte, továbbra is biztosított az ország gázellátása, a tűz miatt másik három földgáztároló – Zsana, Pusztaederics, Kardoskút – vette át a szolgáltatást.

A helyszínen senki sem sérült meg. A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, azt a későbbi vizsgálat fogja kideríteni.

A 3321-es főút Nagyhegyes és Hajdúszoboszló közötti szakaszát a rendőrség lezárta, a forgalmat Nádudvar irányába terelik el.

– MTI –


Nagyhegyes - Belobbant a kiáramló gáz a nagyhegyesi gáztárolóban kedden hajnalban – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője. A gáztároló szakemberei a hibás vezetéket leválasztották, ennek ellenére tovább égett a csőben lévő gáz. A Hajdú-Bihar megyei hivatásos...Hajdúszoboszló.
HAON.HU


hirdetés