Elismerést kaptak a hősiesen helyt álló tűzoltók

Elismerést kaptak a hősiesen helyt álló tűzoltók
© Fotó: Tobak Ferenc - RSOE
Debrecen – Bátorságukért, hősies helytállásukért vehettek át többen elismerést december 12-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Mellettük több kolléga kerek születésnapja alkalmából kapott ajándéktárgyat olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

November 20-án a Magyar Földgáztároló Zrt. Nagyhegyes-gólyási telephelyén műszaki meghibásodás következtében 70 bar nyomással metángáz áramlott ki a szabadba. A gáz meggyulladt és körülbelül tizenöt méter magas, nyolc méter átmérőjű égő fáklyaként veszélyeztette a környezetében lévő berendezéseket. A fáklyaláng eloltása csak a kiáramló gáz nyomásának csökkentése után kezdődhetett meg. Ehhez porsugarakkal leválasztották a lángot, majd vízsugarakkal megakadályozták, hogy visszagyulladjon – részletezte az esetet a katasztrófavédelem.

A lángok eloltása után a szabadba áramló, percenként nagyjából háromszáz köbméter gáz miatt közvetlen robbanásveszély állt fenn, amíg a berendezéseket teljesen vissza nem hűtötték. A káresetnél tanúsított kiemelkedő tevékenységéért a BM OKF vezetője Hősies Helytállásért elismerésben részesítette Katona Mihály tűzoltó századost, a debreceni hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát, valamint Sós István tűzoltó főtörzsőrmestert, Szabó Tibor tűzoltó főtörzsőrmestert, Szilágyi Zsolt tűzoltó főtörzsőrmestert és Szabó Zoltán Ádám tűzoltó őrmestert, a debreceni tűzoltóság beosztott tűzoltóit.

Ötvenedik születésnapja alkalmából Góra Zoltán ajándéktárgyat adományozott Csuja Gábor tűzoltó főtörzsőrmester, a hajdúnánási hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.


Budapest - Néhány hetet vesz majd igénybe a Magyar Földgáztároló Zrt. hajdúszoboszlói telephelyén kedd hajnalban keletkezett tűzben megsérült berendezések helyreállítása, illetve cseréje az első információk szerint - közölte a társaság pénteken az MTI megkeresésére. Tájékoztatásuk szerint a helys...

Tűz a nagyhegyesi gáztárolóban
Nagyhegyes - Sem emberéletben, sem emberek testi épségében, sem a településben nem esett kár. Belobbant a kiáramló gáz a Magyar Földgáztároló Zrt. hajdúszoboszlói telephelyén, Nagyhegyes határában kedden hajnalban fél 5 előtt néhány perccel. A megyei katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult a hel...

Debrecen - Továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a tűzoltók a hajdúszoboszlói gáztárolóban kedd hajnalban keletkezett tűz oltásán, lakosságvédelmi intézkedés nem történt - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd délben az MTI-vel. Papp-Kunkli Nóra elmondta, Hajdú-B...

Nagyhegyes - Belobbant a kiáramló gáz a nagyhegyesi gáztárolóban kedden hajnalban – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője. A gáztároló szakemberei a hibás vezetéket leválasztották, ennek ellenére tovább égett a csőben lévő gáz. A Hajdú-Bihar megyei hivatásos...Hajdúszoboszló.
HAON.HU


hirdetés