Dixie-királyoktól Piramis-klasszikusokig

Akt.:
A magyar rockzenei élet egyik üde színfoltja, az Óriás zenekar több év szünet után újra Debrecenben lép fel. A közönség és a kritika által is jól fogadott, Minden villany ég című, 2017-ben megjelent nagylemezük dalai mellett a korábbi lemezek emblematikus számai is hallhatók szombaton a Nagyerdei Víztoronyban
A magyar rockzenei élet egyik üde színfoltja, az Óriás zenekar több év szünet után újra Debrecenben lép fel. A közönség és a kritika által is jól fogadott, Minden villany ég című, 2017-ben megjelent nagylemezük dalai mellett a korábbi lemezek emblematikus számai is hallhatók szombaton a Nagyerdei Víztoronyban - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen, Hajdúszoboszló – Partik és pár izgalmas koncert a következő napokban.

2018. március 2., péntek

 • 22 óra: Ibiza Night party #5: Vinai – Hall

2018. március 3., szombat

 • 19 óra: Dixie Kings of Hungary-koncert – Hajdúszoboszló, Kulturális Központ
  (Szoboszlói Tavaszi Művészeti Napok, 2018. március 2. – április 6.)
 • Óriás-koncert – Nagyerdei Víztorony
  20 óra: kapunyitás
  Vendég: The Devil’s Trade

a-dixie-kings-of-hungary
A Dixie Kings of Hungary

A magyar rockzenei élet egyik üde színfoltja, az Óriás zenekar több év szünet után újra Debrecenben lép fel. A közönség és a kritika által is jól fogadott, Minden villany ég című, 2017-ben megjelent nagylemezüket bemutató turnén kerül sor a koncertre, ahol az új dalok mellett felcsendülnek majd a korábbi lemezek emblematikus számai is.

Az Óriás sokak szerint egy olyan zenekar, amely mindenhonnan kicsit kilóg. Alternatívnak túl rock, rocknak túl alternatív.

Mások épp azt szeretik a zenekarban, hogy bátran, játékosan és görcsölés nélkül nyúl különböző zenei hangulatokhoz, stílusokhoz, miközben alapvetően végig egy egyszerű, alapfelállású, zenélni maximálisan szerető rockzenekar maradt.

A 10 évvel ezelőtt megjelent, Jön című bemutatkozó anyag maga is örömzenélésből született, az elődzenekar Annabarbi feloszlását követően. Az azóta eltelt időben számos esemény történt, aktívabb és kevésbé látható időszakok tarkították az Óriás útját, de a zenéléshez érzett kedv, az aktivitás és a kreativitás folyamatosan jelen volt a zenekar életében.

A 2017 elején napvilágot látott Minden villany ég album nem csak a rajongók szívébe lopta be magát. Számos nagyon pozitív kritika fogadta a sokszínű, összetett és merész zenei megoldásokat tartalmazó lemezt.

„Nemcsak az idei év, de az elmúlt évek egyik legjobb hazai albuma” – írta az egyik országos hírportál kritikája, vagy ahogy egy másik recenzió fogalmazott, a zenekar egy kisebb csönd és sötétbe húzódás után újra kilépett a fényre.

A Fishing On Orfű Fesztivál szervezésében is szerepet vállaló frontember, Egyedi Peti és társai kísérletező, több műfajt megidéző, bátor és érett anyagot tettek le az asztalra.

A szombati koncerten az Óriás előtt a The Devil’s Trade nevű produkciót láthatja a közönség, amely a metalzenei színtérről érkező Makó Dávid egyszemélyes, akusztikus énekes-gitáros-dalszerzői projektje bluesos hangulatú, melankolikus dalokkal.

2018. március 5., hétfő

 • 14:00 A meztelen bohóc
  A Recirquel Újcirkusz Társulat vendégjátéka
  Gárdonyi Géza bérlet
  Helyszín: Csokonai Nemzeti Színház, Debrecen, Kossuth u. 10

2018. március 6., kedd

 • 19:45 Bizet – Carmen (élő operaközvetítés)
  A Royal Opera House (ROH) London legjelentősebb operaháza, műsorán a balettektől az operán át a nagyzenekari koncertekig a klasszikus zene minden műfaja megtalálható.
  Apolló Mozi, Apolló Mozi – Kertész Mihály – terem, Debrecen, Piac u. 67.

2018. március 7., szerda

 • 22:00 BSW / CAMPUS Party
  Hatalmas egyetemi buli, fergeteges hangulat.
  Fellép: BSW
  Helyszín: HALL Debrecen
  4032 Debrecen, Nagyerdei park 12.
  Kapunyitás: 22:00

2018. március 8., csütörtök

 • 19:00 A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Fúvószenekarának hangversenye
  Alfred Reed: Örmény táncok, No. 1.
  Jan van der Roost: Et in terra pax
  Patrick Doyle: Henry V (Arr: Johan de Meij)
  Alan Silvestri: Forrest Gump Suite (Arr: Henk Ummels)
  Andrew Lloyd Webber: With One Look (Arr: Jay Bocook)
  Richard Rodgers: Do-re-mi (Arr: Takashi Hoshide)
  Eric Whitacre: The Seal Lullaby
  Vezényel: Bekker Gyula
  Helyszín: Debreceni Egyetem – Aula, Debrecen, Egyetem tér 1
 • 19:00 RÉVÉSZ&ZÁVODI – PIRAMIS ÉVEK
  Jegyek elővételben kaphatóak a Lovarda portáján, a Rock-Ness-ben, a Rock Music Shopban és a jegy.rock1.hu oldalon.
  Helyszín: Lovarda Kulturális és Konferencia Központ, Debrecen, Kassai u. 26.

2018. március 9., péntek

 • 19:00 Havay Viktória és a Horsa Banda népzenei koncert és táncház
  A komáromi muzsikusokból álló zenekar célja, hogy az erdélyi népzenét eredeti formájában szólaltassa meg, pontosan úgy ahogyan az szólt néhány generációval korábban a falvakban. A zenekar nem játszik feldolgozásokat. Népzenegyűjtők korábbi felvételei illetve a zenekar tagjai által készített saját hangfelvételekről próbálják leghitelesebben megtanulni az erdélyi Mezőség, Kalotaszeg és Gyimes népzenéjét. A zenekar idősebb tagjai még együtt muzsikálhattak a leghíresebb erdélyi parasztzenészekkel.
  Helyszín: Nagyerdei Víztorony, Debrecen, Pallagi út 7.

2018. március 10., szombat

 • 09:00 Play It
  Családi korosztálynak ajánljuk!
  Helyszín: Főnix Csarnok, Debrecen, Kassai út 28Hajdúszoboszló.
HAON.HU


hirdetés