Hajdúszoboszló a 10 legkeresettebb úti cél között a húsvéti hétvégén

Hajdúszoboszló népszerűsége töretlen.
Hajdúszoboszló népszerűsége töretlen. - © Fotó: Matey István
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A kedvelt városok közül szálláshelyre sehol sem hajlandók kirívóan sokat költeni a magyarok.

A magyar utazók legszívesebben Prágába kirándulnak húsvétkor, Budapest ezúttal a negyedik helyre szorult. Ezek a Trivago.hu szálláskereső weboldal adatai, s a március 31-ei felmérésből az is kiderül, hogy a magyar városok közül Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz, Siófok és Gyula került még be a legkeresettebb 10 úti cél közé, a külföldiek közül pedig Róma, Párizs és Velence szállásai iránt érdeklődnek legnagyobb arányban a magyar utazók. A kedvelt városok közül szálláshelyre sehol sem hajlandók kirívóan sokat költeni a magyarok, Velencében a legmagasabb, egy éjszakára, két személyre átlagosan 48 ezer forint a kattintott ár, Párizsban ez körülbelül 45 ezer, Prágában 41 ezer forint.

Megtelt

A szálláshelyek jó része már megtelt, az összes, a Trivago.hu-n levő magyar szálláshely körülbelül 3 százaléka kínált még március utolsó napjaiban szabad szobákat, Budapesten 9 százalék. A fürdővárosokban még az utolsó pillanatban is foglalható szoba: Hajdúszoboszlón a szállások 34 százaléka, Hévízen 25 százaléka, Gyulán 20 százaléka volt még elérhető az említett időpontban. Prágán és Rómán, hasonlóan Budapesthez, azonban meglátszik a nemzetközi érdeklődés is, már a szobák 90, illetve 95 százalékát lefoglalták akkor.

-
Prága kedvelt úti cél. Fotó: AFP/Michal Cizek

A legkeresettebbek most is a négycsillagos hotelek, a kattintások majdnem fele erre a kategóriára érkezett az eddigi adatok alapján. Ezt követik a háromcsillagos szállodák, a kikattintások 12 százaléka pedig kategória nélküli szállásokra – apartmanokra, hostelekre, panziókra – érkezett. A 11 éve indított Trivago szálláskereső naponta több mint 1 millió szálláshelyet hasonlít össze több mint 250 különböző foglalási oldalról.

HBN