Hajdúsámsonban jó a közbiztonság, de fontos, hogy ez így is maradjon

Hajdúsámsonban jó a közbiztonság, de fontos, hogy ez így is maradjon
© Illusztráció: Matey István, archív
Hajdúsámson – Fiatalkorúak bűnelkövetésének megelőzése, sértetté válás megakadályozása, bűncselekmények visszaszorítása, közbiztonság megőrzése és javítása – ezek a hajdúsámsoni Bűnmegelőzési Tanács legfontosabb feladatai – mondta Antal Szabolcs, a település polgármestere a csütörtöki ülésen.

Kifejtette, habár a városnak már volt bűnmegelőzési és közbiztonsági stratégiája, fontos, hogy legyen egy olyan szervezet, amely irányítja és véghez is viszi ezeket az intézkedéseket.

A Bűnmegelőzési Tanács civil szervezetekkel, egyházakkal, helyi oktatási- és közintézményekkel, sportegyesülettel karöltve végzi majd el azokat a megelőző jellegű tevékenységeket, melyek megakadályozzák azt, hogy kisebb-nagyobb bűncselekmények kialakulhassanak, valamint, hogy a fiatalok bűnözőkké válhassanak. – Óriási a település, a lakosságszám folyamatosan növekszik, ma már mintegy 14 ezer lakos van. Mivel a környező településekről és megyékből is sokan települnek be, óriási többletfeladat van a rendőrségen és a polgárőrségen – mondta Antal Szabolcs.

Maradjon meg a biztonságérzet

A településen a közbiztonsági helyzet évről-évre jobb, 2014-ről 2015-re mintegy 25 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma. A polgármester elmondta azt is, hogy az egy éve alakult mezőőri szolgálat és a polgárőrség aktív jelenléte is segít a közrend fenntartásában. – A megye 82 települése közül nálunk alakult először Bűnmegelőzési Tanács, a jövőben számos pályázatban is résztvehetünk, és a támogatások segíthetnek bennünket abban, hogy a jelenlegi kiváló közbiztonság még jobb legyen – hangsúlyozta.

A csütörtökön megalakult tanács tagjai: a körzeti megbízott, a mezőőr, a hajdúsámsoni Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, a katasztrófavédelmi kirendeltség egyik alkalmazottja, valamint az elnökké választott városi jegyző.

HBN–VK